materiaal keukenkast

Materialen

Lees meer over de keukenkast materialen van Tulp

Het juiste materiaal voor uw keukenkasten

De keukenkastjes beslaan een groot deel van de oppervlakte van uw keuken. Het is niet gek dat ze daarom ook voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van uw keuken bepalen. Daarom is het raadzaam om een juiste keuze te maken bij het bepalen van het materiaal en de kleur van uw keukenkastjes. Op deze pagina hebben we een aantal verschillende materialen keukenkastjes op een rijtje gezet om u op weg te helpen.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Folie keukenkasten

Folie keukenkasten zorgen ervoor dat u precies de gewenste uitstraling creëert in uw keuken, op een voordelige en efficiënte manier. U voorziet uw (nieuwe) keukenkasten eenvoudig van een kleur en motief folie dat u aanspreekt. Folie is duurzaam en gaat zeer lang mee, waardoor u lang geniet van uw folie keukenkastjes. De keukenkastjes folie is verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, patronen en afwerkingen, zodat u geheel naar wens het uiterlijk van uw keuken kan bepalen. Folie is bovendien makkelijk schoon te maken en vergt geen speciaal onderhoud.

Kunststof keukenkasten

Kunststof keukenkasten kunnen in vele vormen worden gegoten en uitgevoerd worden in verschillende kleuren en motieven. Vaak worden kunststof keukenkasten gecombineerd met een bijpassend kunststof keukenblad, om zo een strak geheel te vormen. Creëer een moderne look met bijvoorbeeld compleet zwarte kunststof keukenkasten. Houdt u meer van landelijk? Dan is een kunststof keukenblad met een houtpatroon een geschikte keuze.


 

Spuitwerk keukenkasten

Wilt u uw huidige keukenkastjes van een ander uiterlijk voorzien? Dan is het een goed idee om de keukenkasten te laten spuiten. Dankzij onze lakstraat kunnen we bij Tulp Keukens precies de kleur voor u mengen die u altijd al heeft willen hebben in de keuken. Daarnaast kiest u ook zelf of u bijvoorbeeld een matte of glanzende afwerking wilt. Door uw keukenkastjes te laten spuiten zorgt u met weinig moeite voor een compleet andere stijl in uw keuken, mocht u daar behoefte aan hebben.

 

Hoogglans keukenkasten

Een open hoekkast is een andere praktische oplossing voor de lastige ruimte in de hoek van de keuken. In een open hoekkast plaatst u eenvoudig uw keukenartikelen, zonder een lade of kast open te hoeven maken. Het enige nadeel van een open hoekkast is dat hierdoor uw keukenspullen in het zicht staan. Uiteraard kunt u hier ook een positieve draai aan geven. Plaats uw mooiste keukenkopjes of stijlvolle accessoires in de open hoekkast en geniet van een mooie uitstraling in de ruimte.

HPL keukenkasten

HPL bestaat uit meerdere platen die onder hoge druk op elkaar worden geperst. Tijdens dit proces wordt er ook een decorlaag toegevoegd, die de kleur en het motief van de HPL keukenkastjes en dus ook het uiterlijk van de keuken bepaalt. De HPL keukenkastjes zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en motieven. HPL keukenkasten zijn erg hard, waardoor ze bestand zijn tegen krassen en een stootje. Ze zijn tot slot ook vochtwerend.

Acryl keukenkasten

Acryl keukenkastjes hebben een perfecte gladde afwerking, waardoor ze een goed alternatief zijn voor lakfrontjes. Dankzij deze gladde afwerking zijn ze ook eenvoudig en snel schoon te maken. De acryl keukenkasten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Naar wens laat u deze keukenkastjes ook nog voorzien van een antikraslaag, zodat krasvorming tegen wordt gegaan.

Fenix keukenkasten

Fenix is nog een relatief nieuw materiaal, maar nu al enorm populair. Fenix keukenkasten hebben een extreem mat uiterlijk. Daardoor wordt een massief uiterlijk gecreëerd. Tegelijkertijd voelt het materiaal zijdezacht aan. Als u op zoek bent naar uniek en stijlvol zijn fenix keukenkasten een goede keuze. Dankzij de techniek waar dit materiaal mee vervaardigd is, blijven er geen vingerafdrukken achter. Ideaal voor bijvoorbeeld een zwarte keuken. Fenix keukenkasten beschikken daarnaast over een zelfherstellend vermogen, waardoor kleine krasjes na verloop van tijd zelf verdwijnen.

Eigen zagerij en meubelmakerij

Tulp Keukens beschikt over een eigen zagerij en meubelmakerij, wat het mogelijk maakt om maatwerk te leveren. Hierdoor is er voor iedere keuken een passende oplossing te vinden en maakt u uiteindelijk optimaal gebruik van de ruimte in uw keuken. De zagerij en meubelmakerij bevindt zich op Nederlandse bodem, waardoor Tulp Keukens directe controle heeft over het productieproces. Bijzondere of afwijkende kastontwerpen zijn daarom geen enkel probleem.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk alle kleuren in de showroom

Benieuwd naar het totale kleurenpalet van Tulp Keukens? Of wilt u zien hoe de kleuren die u in gedachten hebt tot zijn recht komen in een keukensetting? Maak dan een afspraak bij één van onze showrooms. Zo bent u verzekerd van advies van onze professionele keukenadviseurs.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten