Zo worden Tulp keukens gemaakt

Het geheim van de smid

Jouw unieke keuken afkomstig uit

De Tulp-fabriek

De perfecte keuken is voor iedereen anders. De opstelling, indeling, kleur, het werkblad en materiaal: bij Tulp begrijpen we dat alles héél nauw komt. In onze eigen fabriek in Rijssen draait het daarom om maatwerk. Onze perfectionistische meubelmakers, echte alleskunners, werken aan de meest innovatieve keukens. Misschien binnenkort wel aan jóúw ideale keuken...

Tulp Keukens valt op met kwaliteit. Uniek maatwerk tegen een onverwacht mooie prijs. Het geheim van de smid? Passie voor het vak! Als iets met de hand gezaagd, geschuurd, gepolijst of gelakt moet worden, dan gebeurt dat. Omdat onze meubelmakers nu eenmaal willen verrassen met het allerbeste resultaat: unieke ontwerpen van Nederlandse hand, met internationale allure.

Het hele productieproces, van ontwerp tot afwerking, vindt plaats in de Tulp-fabriek. Snel, efficiënt en exact volgens jouw unieke wensen. Wat jouw keukenwensen ook zijn, Tulp Keukens is er met een eigen zagerij, meubelmakerij én lakstraat op voorbereid. Puur maatwerk én vakmanschap. Hoe dat eruitziet? Neem een kijkje achter de schermen.

Bezoek onze fabriek

Precisiewerk

In de zagerij

In de zagerij van Tulp Keukens draait het om precisiewerk. Onze vakmensen zorgen dat de keuken aan al je wensen voldoet. Alles geheel op maat: van praktische hoekladen tot slimme opbergkasten. Superfijn, want je wilt de ruimte in je keuken natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten. Alle op maat gezaagde onderdelen, denk aan de randen van planken en kastjes, worden keurig afgewerkt en in dezelfde kleur gespoten als de keuken. Met oog voor detail.

Bij Tulp hebben we naast oog voor detail óók oog voor het milieu. We vinden het belangrijk dat al het moois op een mooie manier tot stand komt, met respect voor onze natuurlijke omgeving. We gebruiken bijvoorbeeld energiezuinige verlichting, kopen slim in én werken zo veel mogelijk met watergedragen laksoorten. Daarnaast gooien we niet zomaar iets weg. Zo verwarmen we met het zaagafval onze fabriek. Goed geregeld.

Niets gaat automatisch

In de meubelmakerij

De meubelmakers van Tulp Keukens zijn echte vaklieden. Ze schuren en polijsten de op maat gezaagde onderdelen en toveren deze vervolgens om tot hoogwaardige en uniek vormgegeven keukenelementen. Zo krijgt jouw bijzondere keuken steeds meer vorm. 

We zijn zeker van de kwaliteit van onze keukens. Daarom ontvang je 25 jaar garantie op je keuken én levenslange garantie op alle laden en scharnieren! 

De meubelmakers van Tulp maken dankbaar gebruik van moderne gereedschappen. Daarnaast is ook de liefde voor het oude ambacht voelbaar in onze werkplaats. Kwaliteit, creativiteit en vakmanschap staan centraal. Niets gaat op de automatische piloot. De vaste hand en het scherpe oog regeren. Elk keukenonderdeel krijgt de aandacht dat het verdient.

De keuken krijgt jouw favoriete kleur

In de lakstraat

Tulp Keukens is trots op de eigen supermoderne lakstraat, waar we keukens alle denkbare tinten geven. Oók jouw favoriete en bijna nergens te verkrijgen kleur waarmee je de keukenmuur alvast hebt opgeleukt? Jazeker, óók die kleur hebben we in 'huis'!

Voordat jouw droomkeuken door de lakstraat gaat, vinden in de schuurderij de laatste voorbereidingen plaats. Onze meubelmakers schuren alle onderdelen nog een laatste keer, werken eventuele oneffenheden weg en zetten het geheel in de grondverf. Dan is het tijd voor de grote metamorfose: het spuiten van de vlakke keukenonderdelen in jouw favoriete kleur. Op maat gemaakte delen die niet in de lakstraat passen, lakken we zorgvuldig met de hand af. Alle onderdelen, inclusief de planken aan de binnenkant van de keuken, krijgen dezelfde kleur én een blanke laklaag die de keuken extra krasbestendig maakt.

De finishing touch

In het montage-atelier

Als alle keukenonderdelen gereed zijn, moeten ze nog één geheel gaan vormen. Dat gebeurt in het montage-atelier. De gelakte keukenelementen komen in pakketjes aan op de assemblagelijn. Daarna volgen de panelen de route naar de kastenpers: een machine die de losse panelen tot de perfecte keukenkast perst. In alle kasten komen de mooiste en meest functionele achterwanden en bodems. De diverse onderdelen van de keukenkasten, waaronder laden en fronten, worden gemonteerd en door onze mensen handmatig in de kasten geplaatst. Als finishing touch bevestigen ze de gelakte fronten op de kasten en laden.

Terwijl jij je al staat te verheugen op de komst van jouw unieke Tulp-keuken, maken wij deze klaar voor vertrek. De keuken wordt netjes ingeseald en samen met de apparatuur en het werkblad bij je thuis bezorgd en kookklaar opgeleverd. Veel kookplezier toegewenst!

Bezoek onze fabriek

Ontdek hoe onze keukens worden gemaakt

Adresgegevens
Contactgegevens
Wij hebben deze gegevens nodig om je goed van dienst te kunnen zijn

Ontdek het verhaal achter jóúw ideale keuken

In de eigen Tulp-fabriek in Rijssen

  • Rondleiding door de fabriek en showroom
  • Verrukkelijke lunch
  • Goodiebag

Niets is zo bijzonder als het verhaal achter een mooi product. Ontdek het verhaal achter jóúw (toekomstige) droomkeuken! Breng een bezoek aan de Tulp-fabriek in Rijssen, in het oosten van ons mooie land, en laat je verrassen door de werkwijze van onze vakmensen. Na deze unieke beleving weet je je nieuwe keuken nóg meer te waarderen.

Nederlandse Tulp-fabriek verrast met

Veelzijdige keukencollectie én maatwerk

Tulp Keukens biedt een verrassend veelzijdige keukencollectie. Wat je persoonlijke stijl, sfeer of smaak ook is, een Tulp-keuken voldoet. Van strak en modern tot klassiek en landelijk én alles daartussenin: Tulp heeft alle keukenstijlen in huis. Met onze eigen fabriek in Rijssen, inclusief eigen meubelmakerij en lakstraat, geven we je de kans om jouw favoriete keuken naar eigen wens en smaak te laten aanpassen. Hoe jouw ideale keuken er ook uitziet, de kwaliteit is altijd van hetzelfde hoge niveau. Kies je voor een Tulp-keuken, dan kies je voor een eigentijds, innovatief en functioneel ontwerp.

Welke keukenstijl past bij jou?

Bekijk de keukencollectie van Tulp Keukens