Geel, rood of toch maar wit?

Wat zijn de 10 beste kleuren voor je keuken?

De 10 beste kleuren voor je keuken

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en moet je beslissen welke kleur je wilt gaan gebruiken? Een lastige keuze aangezien je alle kanten op kan als het gaat om kleur. Om je bij deze keuze te helpen, zetten wij hieronder de tien beste kleuren voor je keuken op een rijtje. 

  1. Wit: De standaard kleur voor een keuken. Wit is fris en schoon - eigenlijk precies wat je in een keuken wenst. Maar omdat wit standaard is, hoeft het nog niet saai te zijn. Uitgevoerd in hoogglans krijgt wit een chique en moderne uitstraling. Wil je meer kleur dan kun je dit eenvoudig toepassen in de achterwanden, armaturen of keukenaccessoires.
  2. Crème: In plaats van strak wit, kun je ook kiezen voor een  warme en uitnodigende crème kleur. Crème past eigenlijk in elke keukenstijl en is niet modegevoelig. Bovendien combineert het met een regenboog aan andere kleuren zoals korenblauw en mintgroen.
  3. Rood: Rood stimuleert de eetlust. Precies wat je nodig hebt in een keuken! Pas wel op welke tint je gebruikt. Het kan al snel te veel zijn. Gebruik liever een matte kleur en pas dit toe op een bepaald gedeelte van je keuken zoals de kastfronten.
  4. Groen: Net als met rood kun je met de kleur groen een statement maken in je keuken. Zeker als je kiest voor appeltjes groen. Wil je liever een rustige uitstraling in de keuken? Kies dan voor zacht olijfgroen.

5. Geel: De kleur geel brengt letterlijk het zonnetje in je keuken. Het is niet gebruikelijk om je keuken helemaal knalgeel te kleuren. Tenzij je er een eyecatcher van wilt maken natuurlijk. Met het gebruik van zachtgele kleuren in combinatie met grijs creëer je een romantische nostalgische sfeer.

6. Oranje: Oranje vinden de meeste mensen een zeer gedurfde kleur in de keuken en wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is jammer want net als bij rood en geel heeft de kleur oranje verschillende schakeringen. Het zachte pompoenoranje combineert prachtig met donkere houten fronten voor een warme uitstraling.

7. Grijs: Grijs is tegenwoordig een zeer populaire kleur. Net als wit is het een redelijk veilige kleur die heel mooi combineert met turquoise, lavendel of pompoenoranje.

8. Blauw: In tegenstelling tot rood zou de kleur blauw juist je eetlust verminderen. Wellicht werkt dit als een nieuw dieet en is het nog zo slecht niet. Blauw is een lastige kleur, maar als het op de juiste manier wordt toegepast, kan het een prachtig resultaat geven. Blauw doet ook vintage materialen weer tot leven komen en past dus goed in een nostalgische keuken. Materialen met een gebruikte uitstraling hebben een verwarmend effect op van nature wat koelere blauwtinten.

9. Bruin: De kleur bruin is al vele jaren ongekend populair in ons Hollandse interieur. Bruin zorgt voor een zachte en warme sfeer en is een tijdloze en neutrale kleur die  prachtig harmonieert met andere kleuren. Zelf vind ik chocoladebruin erg mooi om tijdloos te combineren met helder wit voor een ruimtelijk effect.

10. Zwart: Wil je eens wat anders in de keuken? Kleur je fronten dan zwart maar laat achterwanden, vloer en keukenaccessoires liever wit. Deze combinatie heeft een chique uitstraling zeker wanneer uitgevoerd in hoogglans. Wil je een meer rustige uitstraling? Kies dan voor zwart matglans.

Doe meer inspiratie op

Voor meer inspiratie kun je ons gratis keukenmagazine aanvragen! Dit magazine staat boordevol met voorbeeldkeukens in diverse kleuren. Zo kom je er snel achter welke kleur jij het mooist vindt.