Nu verkrijgbaar

Schoonmaaktips voor de keuken | Tulp Keukens

De beste schoonmaaktips om uw keuken langer mooi te houden

Het schoonmaken van de keuken is belangrijk om verschillende redenen. Zo zorgt u er ten eerste voor dat u een hygiënische omgeving creëert waarin u de lekkerste gerechten bereidt. Ten tweede behoudt u door de juiste manier van schoonmaken het materiaal en daardoor ook het mooie uiterlijk van uw keuken. Het juist schoonmaken van de keuken is afhankelijk van het soort keuken dat u heeft. We zetten in deze blog een aantal schoonmaaktips voor u op een rijtje.

Clean Pro: perfect voor elke keuken

Clean Pro is een lijn met onderhoudsproducten die ervoor zorgen dat elk onderdeel van de keuken optimaal gereinigd wordt. Van werkblad en keukenkastjes tot apparatuur: met de producten van Clean Pro is het klusje snel en efficiënt geklaard. Zo verwijdert de dieptereiniger van Clean Pro het meest hardnekkige vuil. Denk aan bijvoorbeeld eet- en zeepresten, vet, (verbrande) olie en roet. De dieptereiniger is geschikt om aan te brengen op onder andere het aanrecht en de kastjes, maar ook op apparatuur, de afzuigkap, vloeren en wanden.

Alleen voor hout is dit product wat minder geschikt. De dieptereiniger is perfect aan te brengen met de blauwe Micro Max doek. De foam reiniger reinigt en ontvet onder meer glas en andere oppervlakken. De foam reiniger is perfect om te gebruiken na de dieptereiniger, voor een glanzend en streeploos resultaat. Deze spray verspreidt u eenvoudig en effectief over het oppervlak met de witte Micro Glass doek. Alle producten van Clean Pro ruiken heerlijk en zijn milieuvriendelijk. U koopt Clean Pro eenvoudig online bij Like2cook.

Huis- tuin en keukenmiddelen

Ook met een aantal dingen die u waarschijnlijk al in huis heeft kunt u aan de slag met het veilig en effectief reinigen van de keuken. We zetten hieronder op een rijtje welk natuurlijk middeltje u kunt gebruiken voor wat. 

Citroen
Naast dat het een smaakvolle toevoeging is aan gerechten of een glas water, is citroen ook voor het schoonmaken in de keuken perfect. Citroen is bij uitstek geschikt om nare geurtjes tegen te gaan. Heeft u last van een vies luchtje in de koelkast of vaatwasser? Leg er wat losse partjes citroen in en binnen een mum van tijd ruikt het weer heerlijk fris. Ook voor een onfrisse geur in de oven of magnetron is citroen ideaal: zet er een bakje met wat partjes in en verwarm deze twee minuten in de magnetron of een kwartier in de oven op 200 graden en de apparatuur ruikt weer heerlijk.

Zuiveringszout
Zuiveringszout is ideaal voor een pan met aangekoekte restjes, de gootsteen of een oven waarin etensresten zijn blijven plakken. Strooi er wat zuiveringszout overheen en boen dit schoon met een stuk citroen. Dit resulteert in een glanzend schoon geheel. Voor een goed schoonmaakmiddel voor keukenkastjes combineert u twee derde deel zuiveringszout met een derde deel plantaardige olie. Schrob met een spons of poetsdoek en uw keukenkastjes zijn weer als nieuw.

Azijn
Heeft u last van kalkaanslag? Dan is azijn het redmiddel. Kalkaanslag verwijdert u snel en eenvoudig uit de gootsteen door deze te poetsen met azijn. 

Maak een afspraak

Kunt u nog wel wat meer advies gebruiken op het gebied van schoonmaak en onderhoud van uw keuken? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en kijken specifiek naar wat het beste is voor uw keuken, zodat u nog jarenlang geniet van een prachtig design dat eruit ziet als nieuw.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool