Met deze tips creëer jij je eigen

Vrijstaand fornuis

Vrijstaand fornuis: een eyecatcher in je keuken


Vrijstaande fornuizen: dé trend van nu

Het vrijstaande fornuis is weer helemaal terug van weggeweest. Wil je een echte eyecatcher toevoegen aan je keuken, kies dan voor een vrijstaand fornuis. Het fornuis hoeft niet langer een onopvallend element in de keuken te zijn, het mag juist weer gezien worden! Door voor een gezellige kleur of een opvallend model te kiezen, voldoe je volledig aan de laatste trends. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Klassiek koken op gas

Het originele vrijstaande fornuis is voorzien van een gaskookplaat. Koken op open vuur is een klassieke manier van koken en nog altijd de absolute favoriet van vele koks, zowel professioneel als amateur. Het grootste voordeel van een gasfornuis is dan ook het vuur, dat gemakkelijk en snel te reguleren is. Bovendien is koken op gas een relatief goedkope manier van koken.

Of kies je toch voor een andere kookplaat?

Tegenwoordig zijn vrijstaande fornuizen niet alleen meer verkrijgbaar met een klassieke gasplaat, maar kun je ook kiezen voor een inductiekookplaat of een gas-op-glaskookplaat. Een inductiekookplaat is een energiezuinige manier van koken en zorgt bovendien voor een strakke look dankzij het egale kookoppervlak. Doordat de kookzones alleen de pan verwarmen en zelf niet heet worden, gaat er weinig energie verloren én is het een veilige manier van koken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gas-op-glaskookplaat. Deze kookplaat combineert het voordeel van koken op vuur en de strakke look van een inductiekookplaat. Functionaliteit komt hier samen met uiterlijk. De keuze is geheel persoonlijk en hangt af van jouw kookvoorkeuren.

Welk model kies jij?

Doordat het fornuis bezig is met een comeback in keukenland worden er steeds meer verschillende modellen op de markt gebracht. De keuze wordt hier nog groter, waardoor er gegarandeerd een geschikt model bij zit voor jouw keuken. Tegenwoordig zijn fornuizen verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor je keuken een frisse en kleurrijke look krijgt. Het contrast met de rest van de keukeninrichting zorgt ervoor dat deze eyecatcher extra opvalt. Vind je een felle kleur iets te veel van het goede? Kies dan voor een pasteltint voor een subtiel effect. Daarnaast kun je ook kiezen voor een model met meerdere kookzones voor nog meer kookplezier.

Bezoek een van onze showrooms

Wil jij de collectie vrijstaande fornuizen van Tulp Keukens met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een van onze showrooms om de verschillende modellen te ontdekken. In het overzicht vind je de dichtstbijzijnde showroom bij jou in de buurt. Hier staan onze adviseurs voor je klaar om je te helpen met de juiste keuze.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten