Diepte aanrechtblad

De juiste diepte van uw aanrechtblad is van groot belang. Misschien is dit niet het eerste waar u aan denkt als u een keuken koopt. Met de juiste diepte van uw aanrechtblad voorkomt u lichamelijke klachten. Bent u benieuwd wat de juiste diepte is van uw aanrechtblad of wilt u weten hoe u erachter komt? Wij vertellen u er graag meer over!

Waarom is de juiste diepte van het aanrechtblad belangrijk?

De juiste diepte van het werkblad voorkomt dat u last krijgt van lichamelijke klachten. Een diep werkblad creëert extra werkruimte, wat erg handig is als u veel ruimte wenst in de keuken. Echter moet u bij een te diep werkblad ver reiken, waardoor u last van uw nek en schouders kunt krijgen. Een ondiep werkblad zorgt ervoor dat er met bovenkastjes minder ruimte is rondom het hoofd, waardoor u sneller uw hoofd stoot.

Wat is de standaard diepte van een keukenblad?

De standaard diepte van een aanrechtblad ligt tussen de 60 en 70 cm. Heeft u een gemiddelde lengte met gemiddelde lange armen? Dan is een grijpdiepte van ongeveer 60 cm ideaal voor u. Wanneer het aanrechtblad te diep is, zult u namelijk naar voren moeten hangen. Dit kan weer zorgen voor lichamelijke klachten. Bent u langer of korter dan gemiddeld, of zijn uw armen langer of korter? Dan is een aangepaste diepte van uw keukenblad de meest geschikte optie.

Diepte van het keukenblad aanpassen aan uw armlengte

Voor de gemiddelde mens is een aanrechtblad diepte van 60 cm de perfecte afmeting. Bent u langer dan gemiddeld? Dan is een dieper keukenblad van 70 of zelfs 80 cm een echte aanrader. U heeft hierop namelijk meer ruimte om uw keukenspullen uit te stallen. De extra 10 tot 20 cm zorgt voor een hoop extra plek. Bovendien kunt u overal bij met een goede ergonomische houding. Kies daarom een werkblad diepte op maat die bij jou past!

Keukenadviseur Tulp Keukens

Ontdek alle mogelijkheden bij Tulp Keukens

Is een werkblad op maat iets voor u? Kom dan gerust langs in de winkel en ontdek welk formaat werkblad het beste bij u past. Uiteraard staan onze keukenadviseurs voor u klaar om u te helpen.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten