Een kookeiland is gemakkelijker te realiseren dan je denkt!

Een kookeiland

Een kookeiland is gemakkelijker te realiseren dan je denkt!

Een kookeiland staat prachtig in iedere keuken en biedt veel praktische voordelen. Zo kun je een kookeiland niet alleen gebruiken als werkruimte om je groente te snijden en te bereiden, maar dient het ook als ontmoetingsplek. Je kunt er bijvoorbeeld heel gezellig aan borrelen met vrienden of je partner na een lange dag werk, of gezellig samen ontbijten in de ochtend. Handig, want al je ontbijtspullen liggen binnen handbereik. Bovendien zorgen de keukenkastjes in een kookeiland voor lekker veel opbergruimte.

Een kookeiland staat prachtig in iedere keuken

Heb je een open keuken? Dan is een kookeiland perfect voor jou! Er bestaat namelijk geen betere manier om je keuken met de woonkamer te verbinden. Zo kun gezellig deelnemen aan het gesprek in de woonkamer terwijl je aan het fornuis staat. Bij andere soorten keukens is een kookeiland ook een echte aanwinst. Of je nu een moderne keukenstijl hebt of een landelijke keuken, je vindt bij ieder interieur een geschikt model.

Bekijk de keukencollectie

Denk bij het realiseren van een kookeiland aan een afzuigunit

Wanneer je besluit om een kookplaat te plaatsen op je kookeiland moet je ook denken aan een afzuigunit. Een design afzuigkap kan een toevoeging zijn aan je interieur wanneer je kiest voor een zichtbare schouwkap die vrij in de ruimte hangt. Of kies voor een afzuigunit die is geïntegreerd in het werkblad of het plafond. Daarnaast moet je denken aan aansluitingen in je kookeiland. Welke aansluitingen en hoeveel dit er moeten zijn is afhankelijk van de apparatuur die je wilt gebruiken. Denk hierbij aan gas, elektriciteit, water en een afvoer.

Bekijk onze afzuigkappen

Heb je een kleine ruimte?

Zou je toch al gaan verbouwen? Ga dan na of je een muur kan verwijderen om ruimte voor een kookeiland te creëren. Of kies in een kleine ruimte voor een schiereiland. Deze is met een zijde aan de keuken of wand geplaatst waardoor het eiland minder ruimte in beslag neemt. Ben jij bang voor de hoogte van het prijskaartje? Maak je geen zorgen, een kookeiland ziet er luxe uit, maar hoeft niet duur te zijn. Kom langs in onze winkel. Onze adviseurs vertellen je graag alles over de verschillende mogelijkheden voor een kookeiland.

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine