granieten werkblad

Granieten aanrechtbladen: luxe en chique

Lees alles over het gebruik van graniet in keukens

Meer weten over onze andere materialen?

Marmer  -  Graniet  -  Keramiek  -  Composiet  -  Fenix  -  Hout  -  Beton

Granieten aanrechtbladen: luxe en chique

Granieten aanrechtbladen geven een luxe uitstraling en brengen een stijlvolle sfeer in iedere keuken. Daarnaast is een keukenblad van graniet prachtig in diverse stijlen. Van een modern tot landelijk interieur, een granieten keukenblad is een unieke toevoeging.

Ook biedt een granieten aanrechtblad in uw keuken vele praktische voordelen. Wilt u een granieten keukenblad kopen of wilt u meer weten over granieten keukenbladen? Lees dan verder en laat u inspireren. Tulp Keukens vertelt u graag meer over granieten aanrechtbladen. Liever gelijk een granieten keukenblad met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs in een van onze showrooms.

Een uniek product

Een granieten aanrechtblad in uw keuken is niet alleen erg stijlvol, maar graniet is ook een uniek product. Graniet is een echt natuurproduct, het is namelijk gemaakt van natuursteen. Wanneer gesmolten gesteente (magma) naar buiten uit een vulkaan stroomt, ontstaat er lava. Graniet ontstaat wanneer gesmolten gesteente binnen in de aarde opnieuw hard is geworden. Dit gebeurt allemaal in een natuurlijk proces en hierdoor is graniet nooit identiek aan elkaar.

Met een granieten aanrechtblad beschikt u altijd over uniek natuursteen in uw keuken. Het meeste graniet is wit, zwart en roze van kleur. Zo vindt u altijd een granieten aanrechtblad dat binnen de stijl van uw keuken past.

De voordelen van graniet

Naast dat een granieten aanrechtblad een echt pronkstuk is in uw keuken, biedt graniet vele voordelen. Graniet is namelijk keihard dankzij een langdurig uithardingsproces. Dit zorgt ervoor dat het graniet niet snel beschadigd en, net als composiet, zeer krasbestendig is. Composiet en graniet lijken dan ook veel op elkaar.

Het verschil is dat graniet natuursteen is en composiet wordt samengeperst met verschillende materialen, zoals kwartsiet en polyesterhars. Hete pannen vormen ook geen gevaar voor graniet, want dit materiaal is ook hittebestendig. Van een granieten aanrechtblad geniet u jarenlang, het zal niet snel slijten en dit materiaal voelt altijd aan als nieuw.

Granieten keukenblad schoonmaken

Geniet jarenlang van uw granieten aanrechtblad door het goed te onderhouden. Voor dagelijks onderhoud is het voldoende om het schoon te maken met een vochtig doekje en mild afwasmiddel. Voorkom bijtende middelen op uw granieten aanrechtblad. Bijtende middelen kunnen uw aanrechtblad beschadigen waardoor uw granieten aanrechtblad dof wordt. Doffe plekken op uw aanrechtblad ontstaan door een beschadigde polijstlaag, wat niet te herstellen is. Houdt er daarnaast rekening mee dat uw graniet geen waterdicht materiaal is. Breng daarom regelmatig impregneermiddel aan op het blad, zodat vocht niet in het materiaal kan dringen. Zo geniet u extra lang van een prachtig granieten aanrechtblad.

Bekijk en voel het granieten aanrechtblad van Tulp Keukens

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze granieten aanrechtbladen? Kom dan gerust langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs laten u graag het graniet zien en voelen. Zo krijgt u een goed beeld van de uitstraling van een granieten keukenblad. Wij raden u aan van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van professioneel advies.

Wilt u graag meer inspiratie opdoen lezen over de keukentrends van dit moment? Laat u dan inspireren met ons gratis magazine.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk en voel de natuurlijke materialen van Tulp Keukens

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze natuurlijke materialen? Onze adviseurs laten u graag de verschillende materialen zien en voelen. Zo krijgt u een goed beeld bij de uitstraling van het materiaal in een keukensetting. Wij raden u aan van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van professioneel advies. De koffie staat dan bovendien voor u klaar.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten