Keuken met granieten aanrechtblad

Granieten aanrechtbladen: luxe en chique

Lees alles over het gebruik van graniet in keukens

Meer weten over onze andere materialen?

Marmer  -  Graniet  -  Keramiek  -  Composiet  -  Fenix  -  Hout  -  Beton

Graniet in de keuken: luxe en chique

Graniet is een luxe materiaal dat sfeer in de keuken brengt. Er zitten meerdere voordelen aan graniet en het gebruik van een granieten aanrechtblad. Tulp Keukens heeft verschillende soorten granieten keukenbladen in het assortiment. Lees hier meer over de toepassing van het materiaal graniet in keukens.

Een uniek product

Graniet is niet alleen stijlvol, het is ook een echt uniek product. Natuursteen ontstaat wanneer magma ondergronds stolt. Dankzij dit natuurlijke proces is uw granieten aanrechtblad nooit identiek aan een ander. De hoofdkleuren van graniet zijn wit, zwart en roze. Uiteraard zijn er binnen deze kleuren nog veel verschillende mogelijkheden. Zo vindt u altijd wel een granieten aanrechtblad dat perfect binnen de stijl van uw keuken past.

De voordelen van graniet

Naast het feit dat u uw keuken voorziet van een uniek pronkstuk, is graniet ideaal voor deze ruimte in het huis. Dankzij een een langdurig uithardingsproces is graniet namelijk keihard. Dit zorgt ervoor dat graniet zeer krasbestendig en snijvast is en dus tegen een stootje kan. Ook vormen hete pannen geen gevaar voor graniet, want dit materiaal is ook hittebestendig. Het aanrechtblad zal dus niet barsten zodra u er een hete pan op zet. Van graniet geniet u nog jarenlang, want het zal niet snel slijten. Zo voelt een aanrechtblad van graniet altijd aan als nieuw.

Granieten aanrechtbladen onderhoud

Graniet is een mooi, uniek materiaal waar u nog lang van kunt genieten mits u het goed onderhoudt. Graniet kan slecht tegen bijtende stoffen, bepaalde schoonmaakmiddelen en dranken als wijn. U kunt een granieten aanrechtblad dagelijks met een natte doek afnemen om oppervlakkig vuil snel te verwijderen. Even nadrogen en het blad ziet er weer schoon en fris uit. Heeft u een hardnekkige vlek in het graniet? Hier zijn speciale reinigingsmiddelen voor ontwikkeld die het aanrechtblad niet aantasten. 

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat graniet geen waterdicht materiaal is. Dit houdt in dat u regelmatig impregneermiddel moet aanbrengen waardoor vocht niet in het materiaal kan dringen. Indien u het materiaal goed onderhoudt, gaat uw granieten aanrechtblad nog jarenlang mee.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk en voel de natuurlijke materialen van Tulp Keukens

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze natuurlijke materialen? Onze adviseurs laten u graag de verschillende materialen zien en voelen. Zo krijgt u een goed beeld bij de uitstraling van het materiaal in een keukensetting. Wij raden u aan van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van professioneel advies. De koffie staat dan bovendien voor u klaar.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Keukens
Terug
Sluiten