Eilandkeuken met composieten werkblad

Composiet aanrechtblad

Ontdek de voordelen van een composiet aanrechtblad

Wat is een composiet aanrechtblad?

Een composiet aanrechtblad bestaat uit natuursteen en kunststof. Deze materialen worden met kunsthars samengeperst, waardoor composiet ontstaat. Daarnaast wordt er in dit proces pigment toegevoegd, waardoor composiet in vele verschillende kleuren verkrijgbaar is. Voor composiet keukenbladen kunnen verschillende soorten natuursteen gebruikt worden, zoals kwarts, marmer en graniet. Bij Tulp Keukens vindt u een ruim assortiment composieten aanrechtbladen met verschillende samenstellingen en in verschillende kleuren! 

Composiet in de keuken

Composiet keukenbladen zijn stijlvol en sterk. Dankzij de verschillende uitvoeringen die beschikbaar zijn, past composiet bij heel veel verschillende soorten keukens. Een composieten aanrechtblad past perfect bij een strakke moderne keuken, maar kan ook bij een klassieke landelijke keuken heel goed tot zijn recht komen.

De voordelen van composiet

Wat zijn de voordelen van een composiet aanrechtblad? En zijn er ook nadelen? Wij zetten het voor u op een rijtje:

De voordelen van composiet

 • Slijtvast: composiet is een van de hardste natuursteensoorten die er bestaan. Hierdoor is een composieten aanrechtblad grotendeels bestand tegen krassen, stoten en slijtage. 

 • Werkt niet: omdat composiet een gefabriceerd natuurproduct is komen beschadigingen als haarscheurtjes, nerven en kleurverdeling in mindere mate voor. Daarnaast werkt composiet niet. Dit betekent dat het aanrechtblad niet zal uitzetten of krimpen. Iets dat een houten aanrechtblad bijvoorbeeld wel doet. 

 • Veel kleurcombinaties: composiet is beschikbaar in een groot en divers kleurenpalet. Daardoor zijn veel kleurcombinaties met fronten mogelijk. Welke kleur u ook voor ogen heeft, met composiet kan het bijna altijd verwezenlijkt worden.

 • Vele gebruiksmogelijkheden: composiet is ook verkrijgbaar als achterwand, vensterbank, stollenwand en spoelbak, zodat het in uw keuken een mooie eenheid vormt. 

 • Gemakkelijke montage: composiet kan zonder onderlijming direct op de keuken worden gemonteerd. 

 • Onderhoudsvriendelijk: composiet is gemakkelijk schoon te maken. 

 • Hygiënisch: composiet is dankzij de dichte structuur hygiënisch.  

De nadelen van composiet

Elk materiaal heeft ook zijn nadelen. Voor composiet aanrechtbladen zijn dit de volgende: 

 • Vlekgevoelig: composiet heeft een hoge dichtheid, maar geen volledig dichte structuur. Hierdoor kunnen natte plekken langzaam in het keukenblad trekken en dit kan onherstelbare vlekken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je vloeistoffen, vooral zure en gekleurde vloeistoffen, niet te lang op het aanrechtblad laat liggen maar direct schoonmaakt. 

 • Hittegevoelig: composiet is gevoelig voor hitte. Wanneer u een hete pan op een composiet aanrechtblad zet, kan het materiaal verkleuren. Daarnaast kunnen er breuken ontstaan door een zogenaamde thermoshock, als het aanrechtblad te snel opwarmt door de hitte. Daarom is het belangrijk om je pannen altijd op een onderzetter te zetten en niet direct op het aanrechtblad. 

Kortom: composiet is een zeer mooi en gebruiksvriendelijk materiaal voor in de keuken. Het enige waar u op dient te letten, is dat u vloeistoffen niet te lang op het aanrecht laat liggen en pannen op een onderzetter zet!

Composiet aanrechtblad schoonmaken & onderhouden

Het aanrechtblad schoonmaken

Wanneer u zo lang mogelijk van uw composiet keukenblad wilt genieten, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de levensduur ervan te verlengen. Om beschadiging te voorkomen is het slim om bij het snijden altijd een snijplank te gebruiken en hete of ijskoude producten op een onderzetter te plaatsen. Vervuiling, voedsel en vloeistoffen kunt u het beste direct verwijderen met een mild schoonmaakmiddel. U maakt het composieten aanrecht eenvoudig schoon met een vochtig doekje en wat milde allesreiniger. 

Composiet aanrechtblad onderhoud

Het is raadzaam om twee keer per jaar de onderhoudsset OHSET M te gebruiken; deze verwijdert hardnekkige vlekken en heeft een vuilafstotende werking. Gebruik vooral geen schuurmiddelen, schuursponzen, groene zeep en agressieve reinigingsmiddelen om uw composiet aanrechtblad te onderhouden. 

Is composiet iets voor in uw keuken?

Overweegt u een composieten aanrechtblad voor uw nieuwe of bestaande keuken? Of bent u er nog niet helemaal over uit welk materiaal uw voorkeur heeft? Maak dan een afspraak in een van onze filialen! Onze adviseurs vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u een goede afweging maken over welk materiaal het meest geschikt is voor in uw keuken. Wij raden u aan van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van professioneel advies. De koffie staat dan  uiteraard voor u klaar.

Meer weten over onze andere materialen?

Marmer  -  Graniet  -  Keramiek  -  Composiet  -  Fenix  -  Hout  -  Beton

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk en voel de natuurlijke materialen van Tulp Keukens

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze natuurlijke materialen? Onze adviseurs laten u graag de verschillende materialen zien en voelen. Zo krijgt u een goed beeld bij de uitstraling van het materiaal in een keukensetting. Wij raden u aan van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van professioneel advies. De koffie staat dan bovendien voor u klaar.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

 • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
 • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten