Houten keuken

Een houten keuken is ontzettend sfeervol. Dat komt door de natuurlijke uitstraling van een keuken in hout. De mogelijkheden van een keuken van hout zijn bovendien eindeloos. Dit komt omdat er tal van houtsoorten zijn die u in de keuken kunt integreren, die elk hun eigen unieke uitstraling en kleur hebben. Daardoor is een keuken met hout ook geschikt voor verschillende keukenstijlen. Wilt u wel genieten van de mooie uitstraling van hout, maar heeft u liever een keuken die wat minder onderhoud vergt? Dan is een keuken in houtlook een goede optie. De houtlook keuken is niet van echt hout gemaakt, waardoor deze makkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Bekijk hieronder de mogelijkheden van de sfeervolle houten keukens.

Hout combineren met andere kleuren en materialen

Zwarte keuken met hout

Een keuken in het zwart met hout is een perfecte combinatie. U kunt deze combinatie op verschillende manieren laten plaatsvinden. Wat dacht u van een compleet zwarte, houten keuken? Of een zwarte keuken met een houten blad of juist een houten keuken met een zwart blad? Door in de keuken zwart met hout te combineren, laat u een gezellige, warme sfeer en een stoere uitstraling hand in hand gaan.

Witte keuken met hout

Ook een keuken in het wit met hout is een fijne match. Door in de keuken hout met wit te laten samen gaan, zorgt u voor een open uitstraling. Bovendien laat de kleur wit de keuken optisch groter lijken. Er zijn verschillende manieren om deze twee met elkaar te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een witte keuken met houten blad of een compleet witte, houten keuken. Een witte keuken met houten accenten behoort ook tot de opties, denk bijvoorbeeld aan houten kastjes of wandplanken.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Een keuken in het grijs met hout

Als wit en zwart niet zo uw smaak zijn, is een keuken die grijs met hout combineert misschien de perfecte middenweg. Denk aan een grijze keuken met houten blad of juist een houten keuken met grijze elementen. Het fijne aan de kleur grijs is dat deze in verschillende tinten verkrijgbaar is, die allemaal hun eigen uitstraling hebben. Zo is een keuken in het antraciet met hout ook erg populair. Een antraciet keuken met houten blad zorgt ook voor een aangenaam contrast.

Een keuken van beton en hout

Houdt u van een stoere maar toch gezellige uitstraling? Dan is de keuken die hout en beton combineert perfect. Een houten keuken met een betonnen blad ziet er ontzettend stijlvol en wat ruw uit. Dit zorgt voor een prachtig geheel. Wel genieten van de lusten, maar niet van de lasten van beton? Dan is een keuken van betonlook met hout wellicht een betere optie.

Houten onderdelen in de keuken

U kunt op diverse manieren hout in uw keuken integreren. We zetten een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje. 

Houten keukenblad

Een houten aanrechtblad sluit goed aan bij nagenoeg elk andere keukenmateriaal en -kleur. Met een keukenblad van hout voegt u ontzettend veel sfeer toe aan de keuken. Wilt u graag een keuken met houten blad? Dan dient u er wel rekening mee te houden dat deze regelmatig onderhoud nodig heeft, om ervoor te zorgen dat het werkblad van hout mooi blijft. Een eikenhouten keukenblad is wat sterker en harder en daardoor iets makkelijker te behandelen. Een keukenblad met houtlook zorgt ervoor dat u over het algemeen minder onderhoud hoeft te plegen aan het blad, terwijl u wel geniet van het uiterlijk van hout.

Houten keukenkastjes

Door middel van keukenkasten kan ook hout worden geïntegreerd in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan houten keukenfronten of houten keukendeurtjes. Plaats hier bovenop bijvoorbeeld een granieten blad en daarachter een houten achterwand in de keuken om een bijzonder smaakvol geheel te creëren. Met houten fronten in de keuken of een achterwand in de keuken van hout moet u wel opletten met schoonmaken en regelmatig onderhoud plegen, maar daar krijgt u wel een prachtige, sfeervolle keuken voor terug. 

Houten keukeneiland

Met een kookeiland van hout voegt u niet alleen een stijlvol, maar ook functioneel element toe aan de keuken. Met een keukeneiland van hout creëert u sowieso een ontzettend sfeervol plekje om bijvoorbeeld aan te borrelen en bij te kletsen. Daarnaast kan een houten kookeiland ook gebruikt worden als extra werkruimte.

Verschillende soorten hout in de keuken

Eikenhouten keuken

Zoals eerder benoemd, is een keuken van eikenhout een populaire keuze.  Een keuken van eikenhout kan namelijk op veel manieren bewerkt worden en is ook relatief stevig. Denk bijvoorbeeld aan een oud eiken keuken of een massief eiken keuken: ze hebben beiden hun eigen, unieke uitstraling.

Steigerhouten keuken

Een keuken van steigerhout is eveneens erg populair. Dat komt omdat deze een ruwe, stoere uitstraling heeft. Een voordeel van een steigerhout keuken, is dat deze in verschillende kleuren en kleurtinten verkrijgbaar is. Bij een keuken van steigerhout kiest u voor nieuw of gebruikt steigerhout, die ook weer beide hun eigen uitstraling hebben. 

Massief houten keuken

Wilt u echt een robuuste, houten keuken? Dan is een keuken van massief hout een goede optie. Een keuken van massief hout is wel iets duurder, maar daar krijgt u dan ook een luxe, houten keuken voor terug. 

Notenhouten keuken

Een keuken van notenhout behoort eveneens tot de mogelijkheden en heeft een elegante uitstraling. Dat komt omdat een notenhout keuken beschikt over een mooie, bruine kleur en een fijn strepenpatroon. 

Teakhouten keuken

Met een keuken van teakhout kiest u voor een keuken die een erg natuurlijke uitstraling heeft. Dat komt omdat een teakhout keuken er niet al te bewerkt uitziet en u de nerven van het materiaal nog goed terug ziet.

Verschillende stijlen houten keukens

Landelijke, houten keuken

Een houten keuken past in verschillende stijlen. Wat bij uitstek een goede combinatie is, is de landelijke keuken van hout. In de landelijke keuken staat gezelligheid en een echte leefkeuken centraal, wat met hout ook gecreëerd wordt. Een landelijke keuken in het wit met hout zien we vaak terug, omdat dit voor een open, lichte uitstraling zorgt. Een houten keuken met landelijke stijl is tijdloos en eenvoudig te creëren. 

Houten, industriële keuken

Een houten, stoere keuken is met het juiste hout ook eenvoudig te creëren. Daarom gaan een industriële keuken en hout ook goed samen. Een houten keuken die industrieel is uitgevoerd, combineert vaak een ruwe, robuuste houtsoort met strakke, metalen of stalen elementen. 

Moderne, houten keuken

Een houten keuken met moderne uitstraling is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Het is echter zeker mogelijk om dit samen te stellen. Moderne keukens met hout combineren strakke en eventueel hoogglans elementen. Met een moderne keuken en hout gaan een strak uiterlijk en een warme sfeer hand in hand.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Wilt u meer weten over de keuken uitgevoerd in hout? Maak dan eenvoudig een (online) afspraak met een van de adviseurs van Tulp Keukens. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en helpen u om de houten keuken van uw dromen te realiseren.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten