Houten keukens

De warme sfeer van een houten keuken

Een houten keuken brengt veel sfeer met zich mee: de warme en knusse uitstraling van het houten materiaal zorgen ervoor dat je keuken een huiselijke uitstraling krijgt. De perfecte oplossing als jij van het echte familiegevoel houdt en dit terug wil laten komen in je keuken. Lees hier meer over de mogelijkheden voor een houten keukendesign.

De mogelijkheden

Er kan oneindig worden gevarieerd in een houten keukendesign. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de gehele keuken in hout uit te voeren, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor enkele houten gedeelten. Door slechts enkele onderdelen van de keuken in hout uit te voeren, is het effect van het hout subtieler. Zo kun je kiezen voor een houten design van je keukenkastjes of het werkblad.Wil jij een huiselijke sfeer creëren? Kies dan voor een compleet houten keukendesign, dit brengt veel warme sfeer met zich mee. Zorg ervoor dat iedereen zich direct thuis voelt in de warme, knusse sfeer van het hout. Is dit iets teveel voor jou? Combineer dan houten elementen met bijvoorbeeld witte keukenkastjes. Hierdoor behoud je warme sfeer van het hout, maar krijg je ook een iets strakkere uitstraling.

Bekijk de keukencollectie

Een houten aanrechtblad

Een houten keukenblad zien we vaak terug in moderne en landelijke keukens. Dat is niet voor niets, want een houten werkblad geeft jouw keuken een rustiek karakter. Bovendien biedt het materiaal vele opties. Verschillende houtsoorten, bewerkingen en kleurtinten zorgen ervoor dat de mogelijkheden oneindig zijn. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal, waardoor geen enkel werkblad er hetzelfde uitziet. Tot slot worden de werkbladen gemaakt van duurzaam geproduceerd hout, zodat je lang plezier hebt van jouw houten keukenblad.

Bekijk de keukencollectie

Het onderhoud van een houten keuken

Het onderhoud van hout is heel belangrijk om het materiaal lang mooi te houden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een houten keukendesign. Het is daarom belangrijk om het hout slechts met zachte schoonmaakmiddelen schoon te maken. Gebruik een licht vochtige doek tijdens het schoonmaken, hout en water gaan van nature niet goed samen. Vermijd vloeistoffen op de houten onderdelen. Heb je toch een vloeistof laten vallen op het hout? Maak het oppervlak zo snel mogelijk droog om eventuele schade te beperken. Plaats daarnaast ook geen hete objecten op houten oppervlaktes: gebruik altijd een onderzetter. Ook de hitte kan het hout beschadigen.

Bezoek een showroom bij jou in de buurt

Kom langs bij onze winkel

Is een houten keukendesign iets voor jou? Kom naar één van onze winkels om de verschillende mogelijkheden te bekijken en kies voor het type design dat bij jou past. Daarnaast kunnen onze adviseurs je van een passend en persoonlijk advies voorzien.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen