Keramieken aanrechtblad

Lees alles over de voordelen van keramiek

Meer weten over onze andere materialen?

Marmer  -  Graniet  -  Keramiek  -  Composiet  -  Fenix  -  Hout  -  Beton

Keramische aanrechtbladen

Een keramisch aanrechtblad is een populaire toepassing in iedere keuken Dit materiaal is vernieuwend en stijlvol en biedt diverse voordelen. Het samengestelde materiaal kan bijvoorbeeld de uitstraling bieden van echt natuursteen, maar heeft minder onderhoud nodig. Daarnaast biedt een keramisch aanrechtblad nog vele andere esthetische én praktische voordelen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden met keramiek in de keuken? Lees dan snel verder en laat u inspireren door de mogelijkheden bij Tulp Keukens.


 

Wat is keramiek?

Het woord keramiek is afkomstig van het Griekse woord ‘Keramos’, wat ‘werk gemaakt van aarde’ betekent. Keramiek is een samengesteld materiaal en bestaat uit klei, bindingsmiddelen en kleurpigmenten. Het materiaal kent verschillende varianten. Deze verschillen komen door de diverse kleisoorten. Zo wordt wit klei gebruikt voor het maken van porselein, gres klei voor steensoorten en rood klei voor aardewerk. De bestanddelen worden op hoge temperatuur gebakken en samengeperst, waardoor een zeer sterk maar licht materiaal ontstaat. Aangezien keramiek een sterk materiaal is, gaat het lang mee. Dit materiaal is dan ook uitermate geschikt als aanrechtblad. 

De mogelijkheden met keramiek

Het materiaal keramiek wordt voorzien van een toplaag in een print of effen kleur naar wens. Hierdoor kunt u met dit materiaal alle kanten op. Een keramisch aanrechtblad kan dus volledig worden aangepast op uw persoonlijke smaak. Het materiaal kan voor het keukenblad gebruikt worden, maar is ook zeer geschikt als achterwand, vensterbank of spoelbak. Hiermee bepaalt u zelf de sterkte van het effect van keramiek in uw keuken.


 

De voordelen van keramiek

Keramiek is niet voor niets zo geliefd onder keukenaanbieders en de consumenten. Het populaire materiaal biedt diverse voordelen, wat het zeer geschikt voor de keuken maakt. De belangrijkste voordelen sommen wij hier kort voor u op.

- Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Keramiek is gemakkelijk schoon te maken, wat zorgt voor een hygiënische omgeving in uw keuken. Dit is wel zo handig, aangezien u op deze plek uw dagelijkse maaltijd bereidt.

- Sterk en slijtvast

Door de samenstelling van materialen is keramiek een zeer sterk materiaal. De hoge hardheid zorgt er bovendien voor dat het materiaal slijt- en krasbestendig is. Daarnaast is keramiek ook bestand tegen hitte. Het is echter wel belangrijk om onderzetters te gebruiken en hete pannen niet direct op het keramieken blad te zetten, om eventuele schade te voorkomen.

- Goed voor het milieu

Keramiek is een natuurlijk en duurzaam materiaal. Bovendien is het materiaal ook recyclebaar, wat het zeer milieuvriendelijk maakt.

Het onderhoud

Ondanks dat keramiek zeer onderhoudsvriendelijk is, is het belangrijk om te weten hoe u zo lang mogelijk geniet van uw keramieken keukenblad, spoelbak of keukenwand. Het gebruik van schuurmiddelen, groene zeep of agressieve, chemische schoonmaakmiddelen wordt sterk afgeraden, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen. Keramiek reinigt u dagelijks met een vochtige doek en eventueel wat zacht schoonmaakmiddel. Door tweemaal per jaar de OHSET M onderhoudset te gebruiken, krijgt het keramiek een vuilafstotende laag. Hierdoor blijft het materiaal langer mooi.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk en voel de natuurlijke materialen van Tulp Keukens

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze natuurlijke materialen? Onze adviseurs laten u graag de verschillende materialen zien en voelen. Zo krijgt u een goed beeld bij de uitstraling van het materiaal in een keukensetting. Wij raden u aan van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van professioneel advies. De koffie staat dan bovendien voor u klaar.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten