Keukenkastjes Tulp Keukens

Keukenkastjes

Keukenkastjes in allerlei stijlen

Keukenkastjes zijn niet alleen functioneel. Dankzij het grote oppervlak dat ze beslaan bepalen ze ook voor een groot gedeelte de uitstraling en sfeer van je keuken. Op deze pagina vertellen we u alles over waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van keukenkastjes en welke soorten keukenkasten er zijn.

Voor wat voor keukenkast gaat u?

Gaat u een nieuwe keukenkast aanschaffen of wilt u uw keukenkastjes vervangen? Dan is er een ruime keuze aan het soort keukenkasten waar u voor kunt gaan. Bij het bepalen van het soort keukenkast, is het aan te raden om rekening te houden met de indeling en grootte van uw keuken. Wat voor vorm keuken heeft u en hoe ruim is de keuken? Gaat u voor keukenkasten of -lades, of voor beiden? Een combinatie is handig. Keukenkasten bieden meer ruimte aan grotere voorwerpen zoals pannen, terwijl keukenlades perfect zijn om uw bestek in op te bergen. Het indelen van uw keukenkasten is dan ook een belangrijke aangelegenheid, hiermee creëert u orde en overzicht in uw keuken. Geef elk keukenkastje of -lade een specifieke functie die voor u logisch is en goed werkt. Een inbouwkast in de keuken zorgt voor een strak en net geheel. Een volgende stap is het bepalen van de deurtjes van uw keukenkast. Ook hier heeft u een ruime keuze. Keukenkastjes zonder deurtjes zorgen voor veel sfeer en zijn ideaal om uw mooiste keukengerei in tentoon te stellen. Het is hierbij wel belangrijk dat u de open keukenkastjes goed opgeruimd houdt, anders oogt de gehele keuken rommelig. Een keukenkast met deurtjes onttrekt de inhoud aan het zicht, waardoor een ordelijk geheel wordt gecreëerd. Keukenkasten zijn beschikbaar met een openslaande, schuif- of roldeur. Met een schuif- en roldeur bespaart u optisch gezien ruimte wanneer u de keukenkast opent. Openslaande deuren zijn ook erg toegankelijk en eenvoudig en snel te bedienen. Voor welke keukenkast u ook kiest, keukenkast verlichting is altijd een waardevolle toevoeging. Zo zorgt u ervoor dat u goed zicht hebt op de inhoud van de keukenkast en voegt u veel sfeer toe aan de keuken.

Soorten keukenkasten

Er zijn verschillende soorten keukenkasten, die allemaal hun unieke eigenschappen en functies hebben. Hieronder staat elke variant kort omschreven.

Onderkast

Een onderkast bevindt zich, zoals het woord al zegt, aan de onderkant van de keuken. Een keuken onderkast wordt vaak geplaatst onder het aanrecht, maar u kunt ook kiezen voor een losse keuken onderkast. Keuken onderkasten met laden behoren ook tot de mogelijkheden, hiermee creëert u een overzichtelijke inhoud van de kast. Een keuken onderkast heeft vaak een breedte van 50 centimeter. Wanneer u van wat meer ruimte wilt genieten is een keuken onderkast van 60 centimeter een geschikte optie. Keuken onderkasten koopt u in heel uiteenlopende stijlen. Het is hierbij slim om te kijken naar de rest van uw keukeninterieur, waaronder uw keukenblad. Ongeacht of u nu op zoek bent naar een mooi geheel of juist een bijzonder contrast. Lees hier meer over onze onderkasten.

Bovenkast

Een bovenkast plaatst u aan de bovenkant van uw keuken, boven de werkruimte en het fornuis. Boven keukenkastjes zijn handig en efficiënt. Ze zijn ideaal om bijvoorbeeld glazen of servies in te plaatsen. Een keuken met bovenkast, ook wel een keuken hangkast genoemd, wordt tegen de muur gemonteerd. U bespaart hierdoor ruimte, omdat u vaak niet veel met deze ruimte doet. Keukenkastjes boven in de keuken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en stijlen, zo kunt u gaan voor een open hangkast in de keuken of bijvoorbeeld een bovenkast met openslaande deurtjes of deuren met een klik systeem die naar boven opengaan. Lees hier alles over bovenkasten.

Hoge keukenkast

Hoge keukenkasten beslaan de gehele lengte van de muur, waardoor ze meer dan genoeg opbergruimte bieden. Een hoge hoekkast in de keuken is ook een optie. Daardoor bespaart u voor het oog niet alleen ruimte tussen het aanrecht en de kast, maar u benut ook de vorm van de keuken helemaal doordat er geen loze ruimte in hoeken overblijft. Bekijk hier alle hoge keukenkasten.

Losse keukenkast

Losse keukenkasten zet u neer waar u maar wilt, waardoor ze veel flexibiliteit bieden. Geef de kast bijvoorbeeld een plaats waar deze een echte eyecatcher vormt. Goedkope losse keukenkasten zijn er genoeg in het assortiment van Tulp Keukens. Wanneer u losse keukenkastjes koopt, varieert u naar hartelust met de stijl en inrichting van uw keuken. 

Apothekerskast

Met een apothekerskast in de keuken creëert u erg veel sfeer en een unieke blikvanger. Een losse apothekerskast plaatst u in de keuken op een plek waar u dat wilt. Bovendien biedt een apothekerskast die los in de keuken staat veel flexibiliteit en meer dan genoeg opbergruimte voor al uw spulletjes. Wilt u een apothekerskast voor in de keuken kopen? Lees hier alles over deze prachtige kasten.

Aanrechtkast

Een aanrechtkast wordt onder het aanrecht geplaatst en is ideaal om bijvoorbeeld toch nog wat opbergruimte te hebben onder uw gootsteen. Niet voor niets wordt deze kast ook een gootsteenkast genoemd. Wilt u een aanrechtkast voor in de keuken kopen? Bekijk hier alles over de uiteenlopende exemplaren aanrechtkasten.

Voorraadkast

Voorraadkasten in de keuken bieden meer dan genoeg ruimte voor al uw houdbare producten, zoals bijvoorbeeld uw favoriete koekjes of pastasauzen. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en groottes. U gaat voor een geïntegreerd exemplaar of een losstaande voorraadkast: wat u handig vindt. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een voorraadkast? Lees hier alles over deze handige opbergkasten.

Hoekkast

Een hoekkast zorgt ervoor dat de ruimte in de hoek van de keuken optimaal wordt benut. De hoekkast is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een hoekkast met lade, een hoekkast met carroussel of een open hoekkast. Dankzij deze praktische kast geniet u voortaan van extra opbergruimte in uw keuken. Ontdek de mogelijkheden van een hoekkast op deze pagina. 

Materialen

Het materiaal van de keukenkastjes bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en stijl van uw keuken. Daarom is het raadzaam om een juiste keuze te maken bij het bepalen van het materiaal en de kleur van uw keukenkastjes. Lees alles over de diverse mogelijkheden bij Tulp Keukens.

Eigen zagerij en meubelmakerij

Tulp Keukens beschikt over een eigen zagerij en meubelmakerij, wat het mogelijk maakt om maatwerk te leveren. Hierdoor is er voor iedere keuken een passende oplossing te vinden en maakt u uiteindelijk optimaal gebruik van de ruimte in uw keuken. De zagerij en meubelmakerij bevindt zich op Nederlandse bodem, waardoor Tulp Keukens directe controle heeft over het productieproces. Bijzondere of afwijkende kastontwerpen zijn daarom geen enkel probleem.

Kom langs in onze showroom

Bent u benieuwd naar het uitgebreide assortiment keukenkastjes van Tulp Keukens? Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Hier bekijkt u op uw gemak de diverse varianten keukenkasten die wij aanbieden. Onze adviseurs helpen u bovendien met plezier met het uitzoeken van het perfecte exemplaar voor uw keuken en beantwoorden graag al uw vragen.
 

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Terug
Sluiten