Hoekkeuken

Creëer ruimte met de hoekkeuken

Een hoekkeuken is een ideale en daarom geliefde keukenopstelling. Doordat bij een hoekkeuken twee zijdes van de ruimte optimaal benut worden, ontstaat in het midden een zee van ruimte. Ben jij benieuwd naar de kenmerken en voordelen van deze keukenopstelling? Tulp Keukens vertelt je hier meer over de hoekkeuken.

Kenmerken van de hoekkeuken

Een hoekkeuken kenmerkt zich door de twee zijdes die in een hoek aan elkaar sluiten. Deze hoek bleef vroeger vaak ongebruikt. Tegenwoordig zijn er veel oplossingen waardoor deze ruimte maximaal benut wordt zoals carrousels, hoekkasten en hoeklades. Doordat je keukenelementen aan twee zijdes hebt, ontstaat er bovendien veel werk- en opbergruimte. Fijn als je graag in de keuken staat!

Een geliefde en ergonomische keukenopstelling

Door de opstelling in een hoek is de hoekkeuken ergonomisch ideaal. De spoelbak, het fornuis en de koelkast kun je immers vlakbij elkaar zetten, zodat je niet veel heen en weer hoeft te lopen tijdens het koken. Zet de koelkast bijvoorbeeld aan het einde van één van de zijdes, daarnaast het fornuis en plaats aan de andere zijde de spoelbak. Zo zet je nog sneller en makkelijker de lekkerste gerechten op tafel.

Hoe richt je de hoekkeuken in?

Door de twee zijdes ontstaat in het midden van de keuken veel ruimte. Hier past perfect een eettafel. Zo creëer je een fijne leefkeuken waar gasten en huisgenoten aan tafel kunnen zitten terwijl jij heerlijk staat te koken. Wanneer je elders in het huis ruimte hebt voor een eettafel kun je er ook voor kiezen om in de ruimte een eiland of keukenblok te zetten waar je met een paar barkrukken een barretje van maakt. Mogelijkheden genoeg!

Kom naar de winkel

Ben je benieuwd of een hoekkeuken iets voor jou is? Kom dan naar de winkel en bekijk onze voorbeeldkeukens. Hier kun je de keukenopstelling met eigen ogen bewonderen. Onze deskundige adviseurs staan bovendien voor je klaar wanneer je vragen hebt. Misschien heb jij binnenkort wel een hoekkeuken in huis!

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine