Industriële keuken

Een industriële keuken kenmerkt zich door een stoere uitstraling. In een keuken met industriële look ziet u veel robuuste, ruwe materialen terug. Bij een industriële look keuken hoeft het niet perfect en netjes te zijn: juist de ruwe randjes maken deze keukenstijl zo uniek. Wilt u een industriële keuken kopen? Doe dan op deze pagina keuken inspiratie op industrieel gebied op en kom alles te weten over de industriële keuken.

Verschillende kleuren industriële keukens

Een industriële keukenstijl rijmt met diverse kleuren. Toch zien we twee specifieke kleuren vaak terug in deze keuken.

Zwart

Een industriële keuken in het zwart is een van de meest populaire opties. Dit komt omdat de zwarte industriële keuken goed past bij de stoere uitstraling van deze stijl. Een zwarte keuken met industriële stijl zorgt voor een fabrieksachtige sfeer, wat precies de bedoeling is. Een industriële keuken in andere donkere kleuren zijn ook een goede optie. Zo kan de donkere industriële keuken bijvoorbeeld worden uitgevoerd in donkergroen of bruin. Dit komt omdat een donkerdere kleur goed aansluit bij het stoere karakter van deze keukenstijl.

Grijs

Met een industriële keuken in het grijs kunt u nog alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze industriële keuken of juist een donkergrijze keuken met industriële stijl. Een keuken in het grijs die industrieel is uitgevoerd biedt volop mogelijkheden. U kiest met deze kleur naar wens voor een wat lichtere variatie van de zwarte keuken, maar behoudt toch het stoere karakter. 

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Industriële elementen in de keuken

Er zijn een aantal elementen die u in de keuken kunt opnemen om ervoor te zorgen dat u de industriële stijl goed benadrukt.

Kookeiland

Een kookeiland dat industrieel is uitgevoerd, heeft vaak een rauw en robuust uiterlijk. Een industrieel kookeiland bestaat vaak uit een groot blok dat centraal staat in de ruimte. De industriële keuken met keukeneiland straalt niet alleen stoerheid uit, deze is ook nog eens erg functioneel. Denk aan een industriële keuken met kookeiland dat wordt aangevuld met leren of metalen barkrukken, extra opbergruimte of extra werkruimte. 

Keukenkasten

De keukenkastjes in een industriële keuken zijn ook bij uitstek geschikt om kenmerkende eigenschappen van deze stijl terug te laten komen. Keukenkastjes met industrieel uiterlijk zijn vaak gemaakt van robuuste materialen. Daarnaast beschikt een industriële kast in de keuken vaak over stoere, zwarte handgrepen. Wilt u de kast in de keuken industrieel uitvoeren, maar net even wat anders dan normaal? Overweeg dan een industrieel rek in de keuken of een industriële wandplank in de keuken, gemaakt van bijvoorbeeld ruw hout en zwart metaal.

Industrieel combineren met andere stijlen en materialen

De industriële stijl valt goed te combineren met andere stijlen en materialen. Hieronder leggen we uit wat perfect aansluit bij deze stijl.

Landelijke industriële keuken

Een keuken die industrieel landelijk is, combineert het stoere van de industriële stijl met het warme en gezellige van de landelijke stijl. U creëert een industriële, landelijke keuken door bijvoorbeeld massief, ruw hout hand in hand te laten gaan met zwarte, metalen elementen. Een keuken die landelijk industrieel is, laat zien dat een fijne sfeer en een stoere uitstraling niet met elkaar hoeven te botsen.

Modern industriële keuken

Een keuken die modern industrieel is, behoort ook tot de mogelijkheden. Door voor een strakke, industriële keuken te gaan, zorgt u al snel voor een moderne twist. Bij een moderne keuken met industrieel uiterlijk kiest u bijvoorbeeld voor een strakke, hoogglans afwerking van het aanrechtblad. Door de keukenkastjes in een robuust, ruw materiaal uit te voeren en bijvoorbeeld zwarte fabriekslampen toe te voegen, creëert u een keuken die zowel industrieel als modern is.

Industriële keuken in hout

Een industriële keuken combineren met hout is een schot in de roos. Een keuken in industrieel hout is vaak voorzien van een wat ruwere afwerking. Op die manier gaat het warme karakter van hout goed samen met de stoere, industriële uitstraling. Een keuken die industrieel is combineren met hout zorgt ervoor dat u veel sfeer creëert in de ruimte.

Verschillende opstellingen industriële keukens

Wat betreft opstellingen kan u met de industriële keuken ook elke denkbare kant op.

Kleine industriële keukens

Heeft u een wat kleinere ruimte? Dat is geen enkel probleem. Een kleine keuken die industrieel is uitgevoerd behoort zeker tot de mogelijkheden. Een industriële keuken in het klein zorgt ervoor dat de ruimte vaak wat voller staat. Dit past goed bij het ruwe, imperfecte karakter van de industriële stijl. Een keuken die industrieel en klein is uitgevoerd oogt bovendien erg gezellig.

Industrieel keukenblok

Overweegt u een keukenblok toe te voegen? Een keukenblok dat industrieel is uitgevoerd, heeft een massieve uitstraling en bestaat vaak uit donker metaal en eventueel ruw hout. Een industrieel keukenblok zorgt ook voor veel extra werk- of opbergruimte.

Industriële hoekkeuken

Een hoekkeuken voorzien van industrieel uiterlijk benut optimaal de ruimte. Met een industriële keuken in hoekopstelling behoudt de ruimte bovendien een erg open karakter. Voeg naar wens een stoer, robuust fornuis toe en de keuken in hoekopstelling met industriële stijl is een feit.

Industriële rechte keuken

Een rechte keuken die industrieel is uitgevoerd, is ideaal voor in een wat kleinere ruimte. Omdat de industriële keuken in rechte opstelling slechts een wand van de keuken beslaat, houdt u nog genoeg loopruimte over. Combineer de keuken in recht en industriële variant met een bijzondere lamp en stoere materialen.

Parallelle industriële keuken

De industriële keuken in parallel opstelling is perfect voor een wat grotere ruimte. Bij een keuken die parallel industrieel is uitgevoerd, beslaat de keuken namelijk twee wanden. Om voldoende beweegruimte over te houden, dient de keuken daarom wel groot genoeg te zijn. In een parallel keuken in industriële stijl kunt u uitgebreid de heerlijkste gerechten voorbereiden en maken.

Industriële U-keuken

Een industriële keuken in U vorm is zoals de naam al zegt opgesteld als een U. Of deze U nu alle wanden beslaat of een keukenblok open in de ruimte staat: met een U-keuken in industriële stijl geniet u van meer dan voldoende werkruimte.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Bent u benieuwd geworden naar de industriële keuken en wilt u hier meer over te weten komen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten u graag kennismaken met de keuken in industriële stijl door u mee te nemen langs de verschillende mogelijkheden en met plezier al uw vragen te beantwoorden.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten