U-keuken

Alles bij de hand in de gezellige U-keuken

Een U-keuken is een populaire keukenopstelling. Niet alleen is deze opstelling gezellig, het is ook een ergonomische en functionele manier om je keuken in te delen. Bovendien past de U-keuken makkelijk in verschillende ruimtes. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen en kenmerken van deze vorm? Lees dan verder! Wij vertellen je hier namelijk meer over de U-keuken.

De U-keuken: ergonomisch en functioneel

De U-keuken is, zoals de naam al zegt, gevormd als een U. Door deze vorm heeft deze keukenopstelling aan drie kanten keukenelementen, zoals bijvoorbeeld een werkblad, apparatuur en kasten. Het fijne aan deze opstelling is dat het zeer ergonomisch is. Je hoeft immers niet veel heen en weer te lopen tijdens het koken. De koelkast, het fornuis of de spoelbak (de heilige driehoek in de keuken) zijn zo altijd bij de hand! De U-keuken is bovendien geschikt voor zowel grotere als kleinere ruimtes.

Gezelligheid in de keuken

De opstelling van de U-keuken heeft daarnaast nog een ander groot voordeel. Doordat de keuken is gevormd in een halve kom zorgt dit voor een gezellige en knusse uitstraling. Wanneer je met meerdere mensen in de keuken bent, heb je allemaal genoeg ruimte en sta je toch gezellig bij elkaar. Bovendien leent de U-keuken zich goed voor een opstelling met een schiereiland of bar, wanneer je één van de zijdes niet langs de wand, maar los in de ruimte plaatst.

Modern, klassiek, landelijk: welke stijl wil jij?

Of je nu van landelijk, klassiek, modern of van een andere keukenstijl houdt, de U-keuken is geschikt voor welke stijl jij maar wilt. Door de gezellig en knusse sfeer zie je de U-keuken vaak terug in boerderijen waar je met elementen zoals een groot fornuis en een klassieke spoelbak een fantastische landelijk keuken maakt. Maar ook in nieuwbouwhuizen is de U-keuken een geliefde vorm. Zo wordt er bijvoorbeeld met een grote kastenwand en strakke keukenkastjes een moderne keuken gecreëerd.

Kom naar de showroom!

Ben je benieuwd of de U-keuken een goede keukenopstelling in jouw woning is? Kom dan naar één van onze winkels. Hier kun je diverse U-keukens bekijken in verschillende stijlen. Bovendien staan onze adviseurs voor je klaar wanneer je behoefte heb aan deskundig advies.

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine