ga voor een slimme indeling

Kleine keuken

Kleine keuken: klein in ruimte, ruim in mogelijkheden

Bij een kleine keuken denk je al snel aan beperkte mogelijkheden. Niets is echter minder waar. Met een slimme indeling maak je namelijk een prettige ruimte van jouw kleine keuken. Door de ruimte optimaal te benutten, wordt jouw kleine keuken een praktische en georganiseerde ruimte. Lees hier meer over de mogelijkheden voor een kleine keuken.

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten, kun je gebruikmaken van enkele slimmigheden in de keuken. Wij hebben hier enkele slimme mogelijkheden voor je opgesomd:

De verticale lade
Denk eens in een andere richting en creƫer meer ruimte in de keuken door middel van een verticale lade. Zo gebruik je een verticale rand die normaal gesproken nergens voor kan worden gebruikt en kun je verrassend veel spullen, zoals verschillende kruiden, voorraadbussen of flessen olie, kwijt.

Draaiplateau
Een onbenutte hoek in de keuken is de perfecte plek voor een draaiplateau. De achterste hoek kan optimaal gebruikt worden voor bijvoorbeeld potten, pannen en ander servies. Zo staat dit niet in het zicht, waardoor de keuken een rustige en opgeruimde uitstraling krijgt.

Nog meer tips voor een slimme indeling

Heeft u bij een kleine keuken ook al eens aan deze oplossingen gedacht?

Extra lades
Een dubbele besteklade of een onderlade in de onderste rand van de keuken zorgt voor nog meer opbergruimte. Bovendien maak je ook hier gebruik van de ruimte die normaal over het hoofd wordt gezien.  

Keukenapparatuur
Keukenapparatuur neemt over het algemeen de meeste ruimte in beslag in de keuken. Overweeg dus van tevoren goed welke keukenapparatuur je daadwerkelijk nodig hebt en welke niet. Daarnaast kun je ook een kleine koelkast in de keuken zelf plaatsen en een groter model in bijvoorbeeld de bijkeuken.

Bestel het gratis keukenmagazine van Tulp Keukens

Wil je meer inspiratie opdoen voor de inrichting van jouw kleine keuken? Bestel dan ons gratis magazine, dat boordevol mogelijkheden en handige tips staat. Bekijk de verschillende keukeninrichtingen op je gemak en kies voor een keuken die bij jou past.

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine