Tips voor het inrichten van een efficiënte parallelle keuken

Parallel keuken

De mogelijkheden van een parallel keuken

Een parallel keuken is ideaal in een gesloten keuken en smalle ruimtes. Deze keukenopstelling kan je zien als een uitbreiding van de rechte keukenopstelling: in een parallel keuken staan twee keukenblokken tegenover elkaar. De parallel keuken is uitermate efficiënt. Door de smalle tussenruimte hoef je namelijk nooit ver te lopen. Bovendien zijn er veel mogelijkheden die de parallel keuken nog efficiënter maken. Lees verder om erachter te komen hoe je met deze keukenopstelling kan spelen.

1. Kastenwand en kookgedeelte tegenover elkaar

Bij een parallel keuken kiezen veel mensen ervoor het kookgedeelte samen met de spoelbak aan de ene kant te plaatsen en opbergkasten aan de andere kant. Wanneer je de hoogte in gaat met deze kasten creëer je direct veel opbergruimte. Hierdoor zijn bovenkasten aan de overzijde van je parallel keuken wellicht niet nodig. Dit kan een extra ruimtelijk effect geven, vooral in een lage keukenruimte. Bovendien is een kastenwand slim wanneer je bijvoorbeeld een oven-magnetron of koelkast wil integreren.

2. Werkruimte aan beide zijden

Een andere mogelijkheid bij een parallel keuken is werkruimte aan beide zijden. Vooral als je graag met twee of meer personen kookt is dit erg praktisch. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om aan één zijde van de parallel keuken een bar te creëren. Gezelligheid is tenslotte ook belangrijk! Wanneer er genoeg ruimte is kan je hoge kasten natuurlijk alsnog combineren met werkblad aan beide zijden van je parallel keuken.

3. Gescheiden spoelbak en kookplaat

Als je kijkt naar efficiëntie is het slim om de kookplaat en spoelbak aan dezelfde kant van de parallel keuken te plaatsen. Voorafgaand aan het koken heb je tenslotte vaak de spoelbak nodig om etenswaar te wassen. Bij een parallel keuken is het echter zeker mogelijk om deze twee tegenover elkaar te plaatsen. De tussenruimte is meestal rond de twee meter dus je bent ook zo aan de overkant. Wil je meer weten over efficiënte mogelijkheden in een parallel keuken? Kom dan langs in één van onze winkels.

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine