Welke materialen passen bij jouw keuken?

Bij het samenstellen van een keuken komt veel kijken. Het design is natuurlijk erg belangrijk. Maar er zijn ook nog vele soorten materialen om uit te kiezen. Het materiaal kan voor een groot deel de stijl van de keuken bepalen. Ga je voor een landelijke uitstraling met een houten keuken of juist voor een moderne en strakke look met marmer? En wat voor soort onderhoud heeft elk type materiaal nodig? Bekijk de verschillende pagina’s om meer te weten te komen over de verschillende materialen.

Hout

Een houten keuken heeft niet alleen een natuurlijk uiterlijk, hij gaat ook langer mee dan keukens van andere materialen. Hout is een kwalitatief hoogwaardig materiaal dat ook nog milieuvriendelijk is. Een aanrader voor de natuurliefhebbers. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Graniet

Graniet zorgt voor een luxe uitstraling in de keuken. Dit natuurstenen materiaal van gestold magma is keihard en kan daarom tegen een stootje. Ideaal voor een werkblad. Graniet is een echt natuurproduct, waardoor ieder werkblad uniek is. Wil je meer weten over graniet? Lees dan verder.

 

Composiet

Composiet is een mengsel van gerecycled graniet, hars en pigment. Dit materiaal kan net als graniet tegen een stootje en is het krasbestendig. Het is een duurzaam materiaal waar je lang van kunt genieten. Bovendien is composiet zeer hygiënisch, waardoor vlekken moeilijk achterblijven. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Fenix

Fenix is nog een redelijk nieuw materiaal in de keuken. Het is echter een zeer goed materiaal dankzij zijn stevigheid. Fenix heeft een stijlvolle, matte look, wat een prachtige toevoeging is aan een moderne keuken. Dankzij de speciale nanotechcoating zijn vingerafdrukken niet zichtbaar. Wil je meer weten over Fenix? Lees dan verder.

Beton

Met beton kun je alle kanten uit in de keuken. Doordat het materiaal wordt gegoten, kun je kiezen uit bijvoorbeeld een modern, glad oppervlak of juist een ruw afgewerkt werkblad met een natuurlijke uitstraling. Beton is zeer hard, slijtvast en hittebestendig, waardoor het perfect is voor in de keuken. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Marmer

Voor een luxueuze keuken met een klassiek tintje, is marmer een perfecte toevoeging. Het materiaal is voor de volle 100% een natuurproduct, wat zorgt voor unieke aderpatronen in het blad. Marmer is overigens niet alleen mooi als werkblad, maar ook in de rest van de keuken. Mameren accessoires zorgen ook al voor een stijlvol uiterlijk. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Keramiek

Keramiek is niet alleen een geschikt materiaal voor een gootsteen, maar ook voor bijvoorbeeld een werkblad. Tegenwoordig is keramiek een echte blikvanger in de keuken. Het materiaal is keihard, waardoor je er lang plezier van hebt. Daarnaast is keramiek kras-, vlek- en hittebestendig. Ideaal voor in de keuken. Wil je meer weten over keramiek? Lees dan verder.