Kookeiland met hout

Keukenopstellingen

Laat je inspireren door diverse keukenopstellingen

Kies uw ideale opstelling

Weet u al welke keukenopstelling het beste is voor uw nieuwe keuken? Het bepalen van de juiste keukenopstelling is belangrijk, aangezien u zo efficiënt en comfortabel mogelijk wilt koken. Bovendien moet de keukenopstelling passen in de beschikbare ruimte en uw wensen qua werk- en opbergruimte vervullen. Wij zetten voor u een aantal mogelijke keukenopstellingen op een rij, zodat u een idee krijgt hoe u uw keuken zo optimaal mogelijk kunt indelen.

Kookeilanden

Wilt u tijdens het koken contact blijven houden met de rest van het gezin dat aan de eettafel zit of in de woonkamer? Kies dan voor een eilandkeuken. Een eiland is niet alleen gezellig, maar ook nog eens multifunctioneel. Zo biedt een eiland meer werk- en opbergruimte en kan het dienen als bar of eettafel. Meer weten? Lees dan verder.

Rechte keukens

Een rechte keuken is de perfecte keuze wanneer u beschikt over een kleine en/of smalle ruimte. Een rechte keuken bestaat namelijk uit één rechte zijde die tegen een wand geplaatst kan worden. Zo kan een compacte ruimte toch optimaal benut worden! Meer weten? Lees dan verder.

L-keukens

De l-vorm komt veel terug in de Nederlandse keuken. Dit is niet gek, aangezien het een praktische vorm is die bijna in iedere keukenruimte past. Bovendien wordt de hoek van de l-vorm optimaal benut door het gebruik van carrousselkasten of andere speciale hoekkasten. Meer weten? Lees dan verder.

Open keukens

Een open keuken loopt direct over in de woonkamer en daardoor blijft u vanuit de keuken altijd in verbinding met uw gasten, vrienden en/of familie. U kunt een open keuken creëren met verschillende opstellingen, zoals een kookeiland of een keuken met bar. Meer weten? Lees hier meer.

Parallel keukens

Heeft u een kleine ruimte? Dan is een parallel keuken een ideale oplossing. Door beide zijdes van de ruimte te benutten, heeft u alles tijdens het koken binnen handbereik. Bovendien heeft Tulp Keukens nog verschillende oplossingen die de parallel keuken nog efficiënter maken. Meer weten? Lees dan verder.

Hoekkeukens

De hoekkeuken is één van de meest voorkomende keukenopstellingen in de Nederlandse keuken. Door twee aaneengesloten zijdes te benutten, ontstaat er veel ruimte in het midden van de keuken. Deze bewegingsvrijheid is ideaal wanneer er meerdere mensen in de keuken aanwezig zijn. Meer weten? Lees dan verder.

U-keukens

Bij een u-keuken wordt u omgeven door uw keuken. Dit zorgt ervoor dat de ruimte ergonomisch verantwoord is ingedeeld en dat u overal bij kunt zonder al te veel te hoeven lopen. Bovendien past de u-keuken door haar vorm bijna in iedere keukenruimte. Meer weten? Lees dan verder.

Kleine keukens

Heeft u weinig ruimte in de keuken? Geen probleem! Er zijn namelijk voldoende opstellingen beschikbaar die ook binnen een kleinere ruimte passen. Denk bijvoorbeeld aan een parallel keuken of u-keuken. Deze opstellingen maken optimaal gebruik van de aanwezige ruimte. Meer weten? Lees dan verder.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten