L-keukens

L-keukens: veelzijdig en praktisch

Een L keuken is het meest voorkomende model keuken. Het is een veelzijdige en praktische keuken doordat de hoek in deze keuken twee zijdes verbindt. Hierdoor wordt er meer opbergruimte gecreëerd dan bij bijvoorbeeld een rechte keuken. Dit model keuken wordt daarom ook wel een hoekkeuken genoemd. De mogelijkheden met een L keuken zijn oneindig en voor die hoek in de keuken zijn veel slimme oplossingen. Lees op deze pagina verder om meer inspiratie op te doen over een L keuken.

Voordelen L keuken

L keukens hebben een hele praktische opstelling. De hoek in een L keuken benut de vaak nutteloze ruimte van deze hoek en het biedt veel opbergruimte. Daarnaast kun je deze indeling, net zoals veel andere indelingen, op vele manieren inrichten. De keuken kan namelijk op maat gemaakt worden en hierdoor maakt het niet uit hoe lang de zijdes zijn waar je de keuken tegenaan wil laten plaatsen. Voor iedere keukenruimte is wel een L keuken te vinden die past.

Slimme oplossingen voor de hoek

Een reden waarom men soms twijfelt om een L keuken aan te schaffen is de hoek die een L keuken verbindt. Wanneer in deze hoek een normale keukenkast geplaatst wordt, komt men niet goed achterin de kast. Hier zijn veel handige oplossingen voor bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een Le Man systeem of een carrouselkast. Laat je dus niet weerhouden door de hoek in de keuken en weet dat je met de slimme opbergsystemen van Tulp Keukens voor hoekkasten veel opbergruimte creëert.

Optimaal koken in een L keuken

Bij een L keuken heb je meer ruimte dan bij een rechte keuken. Om deze reden wordt aangeraden om na te denken over de plaatsing van je koelkast, kookplaat en spoelbak. Hoe kleiner de ruimte hiertussen, hoe beter je kunt koken. Zo hoef je je namelijk minder te verplaatsen en krijg je een ergonomische werkdriehoek. Houd tussen de 6 en 8 meter om optimaal te koken in een L keuken.

Meer weten over L keukens?

Nog meer te weten komen over een L keuken? Kom dan eens naar onze winkel. Hier kan je de L keuken in het echt bewonderen, apparatuur bekijken en met onze adviseurs praten. Zij vertellen je graag meer over deze opstelling.

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine