Wees verbonden met de leefruimte

Open keuken

Open keuken: verbonden met de leefruimte

De open keuken zien we steeds vaker terugkomen en dat is niet voor niets. Dit komt namelijk door een groot aantal voordelen dat de open keuken heeft ten opzichte van andere typen keukens. Dit type keuken zorgt namelijk voor een openlijk, ruimtelijk gevoel in jouw woning en een gezellige sfeer in het gehele huis. Wil je weten of een open keuken iets voor jou is? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een open keuken?

De openheid
Doordat de open keuken in directe verbinding staat met de huiskamer wordt er één grote, gezellige ruimte gecreëerd. Alleen in de keuken staan tijdens het koken is met een open keuken verleden tijd!

In contact met de rest van het gezelschap
Of je nu een gezellig avondje met vrienden hebt of gewoon een doordeweekse avond in de keuken staat, het is wel zo gezellig om in contact te blijven met de rest van het eetgezelschap. Bovendien kun je spelende kinderen gemakkelijk in de gaten houden vanuit de keuken, zodat ongelukjes voorkomen worden.

Een extra dimensie aan de ruimte
Zeker als je beschikt over een wat kleinere woning kan een open keuken een voordelige oplossing zijn. Door de twee kleinere ruimtes samen te voegen, wordt de ruimte niet alleen opener, maar creëer je ook optisch gezien meer ruimte.

Wat zijn de mogelijkheden?

Open keukens zijn vrij in te delen, waardoor verschillende keukenopstellingen mogelijk zijn. Wij lichten de meest voorkomende indeling hier voor je uit:

Kookeiland
Heb je de beschikking over een grote keukenruimte? Dan is een kookeiland een interessante optie voor jou. Een kookeiland biedt namelijk meer werkruimte dan een standaard aanrecht én de keuken staat hierdoor in verbinding met de huiskamer.

Een rechte keuken
Is de beschikbare keukenruimte wat kleiner? Dan is een rechte keuken een goede optie. Dit type keuken neemt niet veel ruimte in beslag, doordat alle keukenelementen tegen de wand naast elkaar worden geplaatst.

Bestel het gratis keukenmagazine van Tulp Keukens

Wil je meer inspiratie opdoen over een open keuken voor jouw woning? Bestel dan ons gratis magazine, dat boordevol mogelijkheden en handige tips staat. Bekijk de verschillende open keukens op je gemak en kies voor een keuken die bij jou past. 

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine