Eclipse Kedron

Parallel keukens

Ontdek alle voordelen van Parallel keukens

Ontdek ook onze andere keukenopstellingen

De mogelijkheden van een parallel keuken

Een parallel keuken is ideaal in een gesloten keuken en smalle ruimtes. Deze keukenopstelling kunt u zien als een uitbreiding van de rechte keukenopstelling: in een parallel keuken staan twee keukenblokken tegenover elkaar. De parallel keuken is uitermate efficiënt. Door de smalle tussenruimte hoeft u namelijk nooit ver te lopen. Bovendien zijn er veel mogelijkheden die de parallel keuken nog efficiënter maken. Lees verder om erachter te komen hoe u met deze keukenopstelling kan spelen.

 

 

 

 

1. Kastenwand en kookgedeelte tegenover elkaar

Bij een parallel keuken kiezen veel mensen ervoor het kookgedeelte samen met de spoelbak aan de ene kant te plaatsen en opbergkasten aan de andere kant. Wanneer u de hoogte in gaat met deze kasten creëert u direct veel opbergruimte. Hierdoor zijn bovenkasten aan de overzijde van uw parallel keuken wellicht niet nodig. Dit kan een extra ruimtelijk effect geven, vooral in een lage keukenruimte. Bovendien is een kastenwand slim wanneer u bijvoorbeeld een oven-magnetron of koelkast wil integreren.

 

 

 

2. Werkruimte aan beide zijden

Een andere mogelijkheid bij een parallel keuken is werkruimte aan beide zijden. Vooral als u graag met twee of meer personen kookt is dit erg praktisch. U zou er zelfs voor kunnen kiezen om aan één zijde van de parallel keuken een bar te creëren. Gezelligheid is tenslotte ook belangrijk! Wanneer er genoeg ruimte is kan u hoge kasten natuurlijk alsnog combineren met werkblad aan beide zijden van uw parallel keuken.

 

 

 

3. Gescheiden spoelbak en kookplaat

Als u kijkt naar efficiëntie is het slim om de kookplaat en spoelbak aan dezelfde kant van de parallel keuken te plaatsen. Voorafgaand aan het koken heeft u tenslotte vaak de spoelbak nodig om etenswaar te wassen. Bij een parallel keuken is het echter zeker mogelijk om deze twee tegenover elkaar te plaatsen. De tussenruimte is meestal rond de twee meter dus u bent ook zo aan de overkant. Wilt u meer weten over efficiënte mogelijkheden in een parallel keuken? Kom dan langs in één van onze winkels.

 

 

 

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten