Ontdek ook onze andere keukenopstellingen

Alles bij de hand in de gezellige U-keuken

Een U-keuken is een populaire keukenopstelling. Niet alleen is deze opstelling gezellig, het is ook een ergonomische en functionele manier om uw keuken in te delen. Bovendien past de U-keuken makkelijk in verschillende ruimtes. Bent u nieuwsgierig naar de voordelen en kenmerken van deze vorm? Lees dan verder! Wij vertellen u hier namelijk meer over de U-keuken.

 

 

 

 

De U-keuken: ergonomisch en functioneel

De U-keuken is, zoals de naam al zegt, gevormd als een U. Door deze vorm heeft deze keukenopstelling aan drie kanten keukenelementen, zoals bijvoorbeeld een werkblad, apparatuur en kasten. Het fijne aan deze opstelling is dat het zeer ergonomisch is. U hoeft immers niet veel heen en weer te lopen tijdens het koken. De koelkast, het fornuis of de spoelbak (de heilige driehoek in de keuken) zijn zo altijd bij de hand! De U-keuken is bovendien geschikt voor zowel grotere als kleinere ruimtes.

 

 

Gezelligheid in de keuken

De opstelling van de U-keuken heeft daarnaast nog een ander groot voordeel. Doordat de keuken is gevormd in een halve kom zorgt dit voor een gezellige en knusse uitstraling. Wanneer u met meerdere mensen in de keuken bent, heeft u allemaal genoeg ruimte en staat u toch gezellig bij elkaar. Bovendien leent de U-keuken zich goed voor een opstelling met een schiereiland of bar, wanneer u één van de zijdes niet langs de wand, maar los in de ruimte plaatst.

 

 

 

Modern, klassiek, landelijk: welke stijl wilt u?

Of u nu van landelijk, klassiek, modern of van een andere keukenstijl houdt, de U-keuken is geschikt voor welke stijl u maar wilt. Door de gezellig en knusse sfeer ziet u de U-keuken vaak terug in boerderijen waar u met elementen zoals een groot fornuis en een klassieke spoelbak een fantastische landelijk keuken maakt. Maar ook in nieuwbouwhuizen is de U-keuken een geliefde vorm. Zo wordt er bijvoorbeeld met een grote kastenwand en strakke keukenkastjes een moderne keuken gecreëerd.

 

 

 

Kom naar de showroom!

Bent u benieuwd of de U-keuken een goede keukenopstelling in uw woning is? Kom dan naar één van onze winkels. Hier kunt u diverse U-keukens bekijken in verschillende stijlen. Bovendien staan onze adviseurs voor u klaar wanneer u behoefte heeft aan deskundig advies.

 

 

Bekijk maatwerk keukens in ons gratis magazine

Bij Tulp Keukens zetten wij uw persoonlijke wensen om in een keuken op maat. Bovendien worden alle keukens in ons assortiment in onze eigen fabriek gemaakt.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!