Natuurlijk en oersterk

Composiet in de keuken

Composiet: natuurlijk en oersterk

Composiet is een geliefd materiaal in de keuken. Het materiaal kenmerkt zich door een luxe, natuurlijke uitstraling en heeft veel sterke eigenschappen. Om deze reden zijn veel werkbladen gemaakt van het veelzijdige composiet. Tulp Keukens vertelt je meer over het materiaal composiet en de voor- en nadelen ervan voor het gebruik in de keuken. 

Wat is composiet voor materiaal?

Composiet is een samengesteld materiaal dat bestaat uit verschillende componenten. Het is een mengsel van natuursteen, kunststof en pigment. Graniet- en kwartstukken worden onder hoge druk samengeperst en gebonden door kunsthars. Dit maakt het materiaal erg hard en daardoor krasbestendig, stoot- en slijtvast. Het pigment in het mengsel bepaalt de kleur van het materiaal. Hierin zijn de mogelijkheden heel divers, zodat er altijd een kleur te creëren is die in jouw keuken past.

De voor- en nadelen van composiet

Composiet zien we vaak terug in aanrechtbladen. Een composieten aanrechtblad brengt direct een natuurlijke en luxe uitstraling in je keuken. Daar krijg je de buitengewone kwaliteit en sterkte van het materiaal bij. Composiet is oersterk en heeft een zeer dichte structuur. Deze keukenbladen zijn daarom altijd krasbestendig, stoot- en slijtvast. Bovendien krijgen vloeistoffen geen kans zich in te trekken. Composiet kan over het algemeen goed tegen hitte, alleen kunnen hete pannen verkleuringen of zelfs scheuren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om altijd onderzetters te gebruiken. Daarbij is het ook verstandig om milde reinigingsproducten te gebruiken en geen zure middelen. Deze middelen kunnen mogelijk wel door de dichte structuur trekken en daarmee het aanrechtblad blijvend beschadigen. Door het composiet goed te impregneren, beleef je jarenlang plezier aan jouw mooie, luxe werkblad.

Composieten aanrechtbladen in iedere stijl

Een composieten aanrechtblad siert iedere keukenstijl. Dankzij de vele mogelijkheden in kleur en afwerking vind je altijd een variant die past bij jouw keuken. Zo heb je keuze uit een breed kleurenpalet met natuurlijke tinten, zoals wit, zwart, antraciet en zandkleurig. Ook kun je kiezen voor een gepolijste (hoogglans), gezoete (matglans) of geborstelde (mat) afwerking. Zo past een hoogglans witkleurig aanrechtblad uitstekend in een moderne keuken, terwijl een zwart, geborsteld werkblad juist weer goed samengaat met een landelijke keuken. Composieten aanrechtbladen kunnen in iedere keukenstijl toegepast worden en zorgen altijd voor die extra luxe uitstraling.

Kom naar de showroom

Wil je meer weten over composiet of de aanrechtbladen van dit materiaal uit ons assortiment? Kom dan langs in één van onze showrooms. Hier staan onze deskundige adviseurs klaar om je te helpen met al je vragen. Zij brengen je wensen geheel vrijblijvend in kaart en voorzien je van een passend advies.

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen