Kook zo comfortabel mogelijk

Hoe bepaal je de juiste werkblad hoogte voor je keuken?

Juiste werkbladhoogte voor jouw keuken

Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, is het belangrijk om te letten op de juiste werkbladhoogte. Ieder persoon is uniek en heeft unieke wensen. Een werkbladhoogte die niet bij je past verhoogt lichamelijke klachten, zoals rugpijn en schouderpijn. Wij geven je daarom graag informatie over welke hoogte aanrechtblad het beste bij je past. Lees dus snel verder en leer meer over waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw keukenblad. 

Kook zo comfortabel mogelijk

Om ontspannen te koken zonder lichamelijke klachten is het belangrijk dat je werkblad op de juiste hoogte is afgesteld. Een te laag werkblad zorgt voor rugklachten en een te hoog werkblad zorgt voor schouderproblemen. De standaard hoogte van een keukenblad is circa 92 centimeter. Deze afmetingen zijn gebaseerd op de gemiddelde lengte van personen. Ben je juist langer of kleiner dan gemiddeld, dan heb je meer risico op klachten. Bovendien kook je dan minder comfortabel. Bekijk dus voordat je overgaat op de aanschaf van een nieuwe keuken eerst of het werkblad goed bij je lengte past.

Ideale hoogte keukenblad 

De ideale hoogte van een aanrechtblad hangt af van verschillende factoren. Niet iedereen heeft dezelfde lengte en je moet rekening houden met meerdere gebruikers. Zou je voor de standaardhoogte van 92 cm kiezen dan is deze voor de een te hoog en voor de ander weer te laag. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar wie het vaakste in de keuken staat. Neem de lengte van die persoon als uitgangspunt.

Werkblad op maat

Bij Tulp Keukens is alles mogelijk op het gebied van de hoogte van je keukenblad. Omdat iedereen uniek is, willen wij graag een werkblad op maat maken voor jou. Zo kijken onze adviseurs samen met jou welk type werkblad het beste bij je wensen en afmetingen aansluit. Zo bereid je jarenlang de heerlijkste maaltijden zonder last te krijgen van lichamelijke klachten. Kom langs in een van onze showrooms en ga eens kijken bij welke werkblad afmetingen jij het lekkerste en meest comfortabel staat. Op deze manier stemmen we samen het werkblad volledig af op jouw wensen en behoeften.

Voldoende voet- en werkruimte

Voor een goede werkhouding is het belangrijk om te letten op hoeveel voet- en werkruimte u heeft. De beste werkhouding heb je wanneer je dicht tegen het werkblad staat. Om de ergonomie te verhogen in je keuken is het belangrijk om te letten op de keukendriehoek. Deze keukendriehoek bestaat uit de perfecte opstelling van kookplaat, spoelbak en koelkast. Hoe efficiĆ«nter de afstand, hoe minder je hoeft te verplaatsen. Hierdoor kun je sneller en nauwkeuriger werken. 

Maak een afspraak en profiteer van persoonlijk advies

Meer weten over de juiste hoogte keukenblad? Of wil je meer weten over de keukendriehoek? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze professionele adviseurs. Zij hebben veel kennis over de werkbladen en delen graag alle kennis en ervaringen met jou. Zij voorzien je daarnaast graag van persoonlijk advies en leveren maatwerk. Kom langs in een van onze showrooms en bekijk welke werkbladhoogte het meest comfortabel is voor jou.