Kook zo comfortabel mogelijk

Hoe bepaal je de juiste werkblad hoogte voor je keuken?

Juiste werkbladhoogte voor uw keuken

Wanneer u een nieuwe keuken gaat uitzoeken, is het belangrijk om te letten op de juiste werkbladhoogte. Ieder persoon is uniek en heeft unieke wensen. Een werkbladhoogte die niet bij u past verhoogt lichamelijke klachten, zoals rugpijn en schouderpijn. Wij geven u daarom graag informatie over welke hoogte aanrechtblad het beste bij u past. Lees dus snel verder en leer meer over waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuw keukenblad. 

Kook zo comfortabel mogelijk

Om ontspannen te koken zonder lichamelijke klachten is het belangrijk dat uw werkblad op de juiste hoogte is afgesteld. Een te laag werkblad zorgt voor rugklachten en een te hoog werkblad zorgt voor schouderproblemen. De standaard hoogte van een keukenblad is circa 92 centimeter. Deze afmetingen zijn gebaseerd op de gemiddelde lengte van personen. Bent u juist langer of kleiner dan gemiddeld, dan heeft u meer risico op klachten. Bovendien kookt u dan minder comfortabel. Bekijk dus voordat u overgaat op de aanschaf van een nieuwe keuken eerst of het werkblad goed bij uw lengte past.

Ideale hoogte keukenblad voor u

De ideale hoogte van een aanrechtblad hangt af van verschillende factoren. Niet iedereen heeft dezelfde lengte en u moet rekening houden met meerdere gebruikers. Zou u voor de standaardhoogte van 92 cm kiezen dan is deze voor de een te hoog en voor de ander weer te laag. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar wie het vaakste in de keuken staat. Neem de lengte van die persoon als uitgangspunt.

Werkblad op maat

Bij Tulp Keukens is alles mogelijk op het gebied van de hoogte van uw keukenblad. Omdat iedereen uniek is, willen wij graag een werkblad op maat maken voor u. Zo kijken onze adviseurs samen met u welk type werkblad het beste bij uw wensen en afmetingen aansluit. Zo bereidt u jarenlang de heerlijkste maaltijden zonder last te krijgen van lichamelijke klachten. Kom langs in een van onze showrooms en ga eens kijken bij welke werkblad afmetingen u het lekkerste en meest comfortabel staat. Op deze manier stemmen we samen met u het werkblad volledig af op uw wensen en behoeften.

Voldoende voet- en werkruimte

Voor een goede werkhouding is het belangrijk om te letten op hoeveel voet- en werkruimte u heeft. De beste werkhouding heeft u wanneer u dicht tegen het werkblad staat. Om de ergonomie te verhogen in uw keuken is het belangrijk om te letten op de keukendriehoek. Deze keukendriehoek bestaat uit de perfecte opstelling van kookplaat, spoelbak en koelkast. Hoe efficiënter de afstand, hoe minder u hoeft te verplaatsen. Hierdoor kunt u sneller en nauwkeuriger werken. 

Maak een afspraak en profiteer van persoonlijk advies

Meer weten over de juiste hoogte keukenblad? Of wilt u meer weten over de keukendriehoek? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze professionele adviseurs. Zij hebben veel kennis over de werkbladen en delen graag alle kennis en ervaringen met u. Zij voorzien u daarnaast graag van persoonlijk advies en leveren maatwerk. Kom langs in een van onze showrooms en bekijk welke werkbladhoogte het meest comfortabel is voor u.

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten