Keukenbladen

Een keukenblad is een erg belangrijk onderdeel in uw keuken. Hierop bereidt u uw maaltijden en het is daarom belangrijk dat het aanrechtblad van goede kwaliteit is. Inmiddels zijn er talloze keukenbladen op de markt van verschillende materialen, zowel kunststof als natuurlijke materialen zoals marmer. Maar welk type blad past het beste bij uw levensstijl en wensen? Wij vertellen u graag meer over de verschillende materialen aanrechtbladen.

Een keukenblad is een erg belangrijk onderdeel in uw keuken. Hierop bereidt u uw maaltijden en het is daarom belangrijk dat het aanrechtblad van goede kwaliteit is. Inmiddels zijn er talloze…

Lees meer

Een keukenblad is een erg belangrijk onderdeel in uw keuken. Hierop bereidt u uw maaltijden en het is daarom belangrijk dat het aanrechtblad van goede kwaliteit is. Inmiddels zijn er talloze keukenbladen op de markt van verschillende materialen, zowel kunststof als natuurlijke materialen zoals marmer. Maar welk type blad past het beste bij uw levensstijl en wensen? Wij vertellen u graag meer over de verschillende materialen aanrechtbladen.

Graniet keukenblad

Met een graniet keukenblad beschikt u over een uniek product, want graniet is een natuurmateriaal. Een graniet aanrechtblad is hittebestendig en kras- en stootvast. Graniet is licht poreus en gevoelig voor bijtende middelen.

 

Composiet aanrechtblad

Composiet is een natuurlijke materiaal en daardoor is elk keukenblad uniek. Een composiet aanrechtblad is zeer hard en daardoor kras- en stootbestendig. Bovendien is een composiet werkblad hittebestendig en erg hygiënisch omdat het blad erg dicht is. Het nadeel van een composiet werkblad is dat het gevoelig is voor vlekken. Ondanks dat een aanrechtblad van composiet hittebestendig is, zorg altijd voor een onderzetter onder hete en koude producten.

Fenix aanrechtblad

Een Fenix aanrechtblad is krasbestendig, maar een snijplank is altijd raadzaam. Bovendien is het stootvast en erg hygiënisch. Door de matte oppervlakte zijn vuil en vlekken echter beter zichtbaar.

Marmer keukenblad

Een marmer keukenblad heeft een luxe en unieke uitstraling. Elk marmeren keukenblad is anders doordat het natuurmateriaal is. Een aanrechtblad van marmer is hittebestendig, maar maak altijd gebruik van onderzetters. Marmer is vlekgevoelig, omdat het materiaal licht poreus is. Polijsten van de oppervlakte maakt een marmer keukenblad minder poreus.

Keramiek keukenblad

Keramiek is zeer hittebestendig en erg hygiënisch. Dat is een groot voordeel in de keuken, want je maakt jouw keramische keukenblad eenvoudig schoon. Een nadeel van een keukenblad van keramiek is dat het gevoelig is voor zuren, chemische producten en harde schuurmiddelen.

Betonnen aanrechtblad

Een aanrechtblad van beton is erg stevig en daarmee kras- en stootvast. Het heeft bovendien een stijlvolle, robuuste uitstraling. Echter is een betonnen aanrechtblad ook erg zwaar, kwetsbaar en gevoelig voor zuren en bijtende middelen.

Dekton keukenblad

Een keukenblad van dekton is zeer goed bestendig tegen zonlicht. Het is een nieuw materiaal en zo hard, dat krassen en vlekken geen kans krijgen. Een dekton aanrechtblad is verkrijgbaar in veel diverse kleuren. Er zijn bijna geen nadelen aan een dekton werkblad, behalve dat het wat prijziger is dan andere materialen.

Houten werkblad

Met een houten werkblad beschik je over een uniek keukenblad dankzij het natuurlijke materiaal. Bovendien heeft hout een warme en luxe uitstraling. Helaas is hout niet waterdicht, niet hittebestendig en gevoelig voor krassen. In de zomer en winter kan het blad uitzetten en krimpen.

Rvs keukenblad

Een rvs keukenblad is erg hitte- en krasbestendig. Bovendien is het erg hygiënisch en bestand tegen water. Een aanrechtblad van rvs is helaas wel gevoelig voor krassen en vingerafdrukken.

Kunststof aanrechtblad

Een groot voordeel van een kunststof aanrechtblad is dat het relatief goedkoop is. Een kunststof werkblad is niet poreus, onderhoudsvriendelijk en in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Het materiaal is echter niet hittebestendig en gevoelig voor deuken.

Afmetingen keukenblad

Niet alleen het materiaal van een keukenblad is belangrijk, maar ook de afmetingen. Als het aanrechtblad te hoog of te laag is, kan dit zorgen voor nek- en rugklachten. De standaard hoogte van een aanrechtblad is ongeveer 92 cm. Dit is de ideale hoogte als u ook een gemiddelde lengte heeft van tussen de 170 en 180 cm. Wanneer u kleiner of langer bent, is het aan te raden om voor een lagere of hogere aanrechtblad te kiezen. Ook de juiste diepte van het werkblad is belangrijk voor een goede ergonomie. Voor een gemiddeld persoon is 60 cm de ideale grijpdiepte. Ook hierbij geldt: bent u langer of korter dan tussen 170 en 180 cm, pas daar dan de diepte aan van uw werkblad.

Keukenblad op maat

Zijn de standaard afmetingen niet de juiste afmetingen voor u? Geen probleem, we maken graag voor u een keukenblad op maat. Met een keukenblad op maat weet u zeker dat de afmetingen kloppen ten opzichte van uw lengte.

Keukenblad kopen

Bent u toe aan een nieuw keukenblad of zoekt u voor uw nieuwe keuken nog een nieuw keukenblad? De kosten van een keukenblad verschillen enorm en het grootste verschil zit in het materiaal. Bent u er nog niet uit welk keukenblad het beste bij u past of wilt u meer advies? Ontdek bij ons alle mogelijkheden en laat u adviseren door onze keukenadviseurs. Maak van tevoren een afspraak zodat zij alle tijd hebben om u te voorzien van het beste advies.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten