Achterwand keuken

Met een achterwand brengt u karakter en een persoonlijke finishing touch naar de keuken. Gaat u voor een uniek kleurtje, een bijzondere tegelwand of houdt u het liever neutraal? Alles is mogelijk! Een achterwand in de keuken is niet alleen erg stijlvol, maar heeft ook praktische voordelen. Zo kunt u met een keuken achterwand spetters op de muur voorkomen. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen? Ontdek het bij Tulp Keukens!

Waarom een achterwand in de keuken?

De muur boven het aanrecht wordt ook wel keuken achterwand genoemd. De keukenachterwanden kunnen door het koken snel vies worden. Wanneer u de blender gebruikt of gerechten bereidt op het fornuis, komt het regelmatig voor dat spetters de muur bereiken. Ook kunnen dampen vanuit de pan vlekken op de keukenwand achterlaten. De wand achter het fornuis komt hier voornamelijk mee in contact.

Het is daarom erg belangrijk dat u gebruik maakt van een eenvoudig te onderhouden spatwand in de keuken. Dit kan bijvoorbeeld een spatplaat zijn in dezelfde kleur als het aanrechtblad. Er wordt ook vaak gekozen voor een spatplaat in de keuken van rvs. Kortom, de spatschermen in de keuken voorkomen blijvende vlekken op de muur, waardoor de keuken extra lang mooi blijft!

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

 • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
 • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

 • Geef al uw keukenwensen op
 • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Materialen achterwand keuken

Achterwanden zijn verkrijgbaar in talloze materialen en kleuren. Zo kiest de één graag voor een keukenachterwand met print of een koperen achterwand in de keuken, terwijl de ander liever gaat voor een neutrale uitvoering. Alle materiaal mogelijkheden leest u hieronder:

 • Glasplaat keuken: Met een glaswand in de keuken behoudt u de kleur van de achterwand, maar geniet u toch van een wand die eenvoudig schoon te houden is. Een achterwand in de keuken van glas veegt u namelijk eenvoudig schoon met een vochtige doek. Een glazen achterwand in de keuken is daarom een aanrader voor ieder interieur. 
   
 • Achterwand keuken betonlook: Beton is tegenwoordig een populair materiaal in de keuken. Ook op de achterwand komt dit prachtig tot zijn recht. Daarnaast is beton eenvoudig schoon te houden.
   
 • Tegel achterwand keuken: Met een tegel achterwand in de keuken kunt u alle kanten op. Van unieke mozaïektegeltjes tot tegels in een neutrale kleur en standaard formaat, alles is mogelijk!
   
 • Rvs plaat keuken: Een rvs achterwand in de keuken is praktisch en stijlvol. De rvs plaat heeft een luxe uitstraling en is eenvoudig schoon te houden. Ook een aluminium achterwand in de keuken is een mogelijkheid.
   
 • Kunststof achterwand keuken: Wanneer u kiest voor een achterwand van kunststof kunt u alle kanten op. Zowel qua kleur als afwerking is alles mogelijk. Gaat u voor neutraal of kiest u liever voor een unieke print?
   
 • Marmer achterwand keuken: Heeft u een marmeren aanrechtblad? Dan is een marmeren achterwand ook een echte aanrader! Hierdoor lijkt het blad door te lopen tegen de muur. Ook is een marmeren achterwand prachtig te combineren met een wit of zwart blad. 

 

Afmetingen achterwand keuken

De afmetingen van een achterwand is volledig afhankelijk van uw wensen. Wanneer u enkel denkt te spetteren rondom het fornuis, is een spatwand achter het fornuis voldoende. De hoogte van deze spatwand kunt u zelf bepalen. Vaak wordt er gekozen voor een spatwand die doorloopt tot de afzuigkap. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw wand op andere plekken ook goed beschermd is, kunt u beter kiezen voor een brede spatwand over de gehele lengte van uw keuken. In dit geval is een achterwand in de keuken op maat een goede optie. De hoogte van de spatwand dient minimaal 30 cm te zijn voor een goede bescherming. Wilt u hulp bij uw keuze of een spatplaat op maat laten maken? Vraag om de mogelijkheden bij Tulp Keukens.

 

Ontdek alle mogelijkheden en laat u adviseren bij Tulp

Tulp biedt talloze mogelijkheden wat betreft achterwanden in de keuken. Kom langs in een van onze showrooms en ontdek de uitgebreide mogelijkheden. Hier vindt u diverse opstellingen met verschillende keuken achterwanden. Hierdoor ontdekt u snel wat bij u past. Ook voorziet een keukenadviseur u graag van een uitgebreid advies.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

 • Binnen 3 dagen in je brievenbus
 • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten