Keuken plaatsen

Keuken plaatsen

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Keuken plaatsen is vakwerk

Het plaatsen van een keuken vergt precisie. Vooral wanneer u uw droomkeuken heeft gevonden, wilt u dat deze zo snel mogelijk staat en in gebruik kunnen nemen. Omdat het plaatsen van een keuken zo precies moet gebeuren is het verstandig om dit door een vakman te doen. Zo voorkomt u dat uw keuken niet waterpas hangt, of u apparatuur niet goed aan kan sluiten.

De prijs hangt af van wat er moet gebeuren qua werkzaamheden. Daarom kunnen kosten soms hoog oplopen. U kunt er voor kiezen om zelf uw keuken te plaatsen, wat een uitdaging is. Voorbereiding is hiervoor erg belangrijk om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Het voordeel van het zelf plaatsen van uw keuken is dat u hiermee kosten bespaart en niet afhankelijk bent van een monteur.

Kosten keuken laten plaatsen 

Het plaatsen van een keuken door een vakman kost gemiddeld tussen de € 750 en € 3500. De kosten zijn uit verschillende elementen opgebouwd. Hoe lastiger de klus, hoe hoger de prijs. De prijs wordt bepaald door onder andere het model, het merk en de vakman. Daarnaast is er veel voorbereiding nodig voor het plaatsen van een keuken. Denk hierbij aan het demonteren van de oude keuken, aansluitingspunten en het egaliseren van de muren. Daarna volgt de montage van de keuken.

De werkzaamheden zijn afhankelijk van het aantal keukenkasten, -lades en apparatuur. De meerprijs op het plaatsen van een keuken zit hem in het verleggen van leidingen en het demonteren van de oude keuken. Zo kan het verleggen van leiding oplopen tot € 750 en het demonteren van de oude keuken tot € 600. Om kosten te besparen wordt er vaak voor gekozen om zelf de oude keuken te demonteren.

Kosten zelf keuken plaatsen

Bij het zelf plaatsen van een keuken kunnen veel kosten bespaard worden. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel van het zelf plaatsen van een keuken. Allereerst kan er geld bespaard worden door het zelf demonteren van de oude keuken. Een monteur inschakelen voor het plaatsen van de keuken kost het meeste geld. De kosten die hier bespaard worden zijn afhankelijk van verschillende factoren van de keuken, maar kunnen oplopen tot € 1500. Daarnaast kunt u zelf kiezen wanneer u bezig wilt zijn met het plaatsen van de keuken, u bent namelijk niet afhankelijk van een monteur.

Meer informatie?

Plan een afspraak met een van onze adviseurs. Wij kijken mee naar uw budget, wensen en alle mogelijkheden.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten