Keuken plaatsen is vakwerk

Het plaatsen van een keuken vergt precisie. Vooral wanneer je je droomkeuken hebt gevonden, wil je dat deze zo snel mogelijk staat, klaar voor gebruik. Omdat het plaatsen van een keuken zo precies moet gebeuren is het verstandig om dit door een vakman te laten doen. Zo weet je zeker je dat jouw keuken waterpas hangt, en je apparatuur goed aan kan sluiten.

De prijs hangt af van wat er moet gebeuren qua werkzaamheden. Daarom kunnen kosten soms hoog oplopen. Je kunt er voor kiezen om zelf je keuken te plaatsen, wat een uitdaging is. Voorbereiding is hiervoor erg belangrijk om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Het voordeel van het zelf plaatsen van een keuken is dat je hiermee kosten bespaart en niet afhankelijk bent van een monteur.

Kosten keuken laten plaatsen 

Het plaatsen van een keuken door een vakman kost gemiddeld tussen de € 750 en € 3500. De kosten zijn uit verschillende elementen opgebouwd. Hoe lastiger de klus, hoe hoger de prijs. De prijs wordt bepaald door onder andere het model, het merk en de vakman. Daarnaast is er veel voorbereiding nodig voor het plaatsen van een keuken. Denk hierbij aan het demonteren van de oude keuken, aansluitingspunten en het egaliseren van de muren. Daarna volgt de montage van de keuken.

De werkzaamheden zijn afhankelijk van het aantal keukenkasten, -lades en apparatuur. De meerprijs op het plaatsen van een keuken zit hem in het verleggen van leidingen en het demonteren van de oude keuken. Zo kan het verleggen van leidingen oplopen tot € 750 en het demonteren van de oude keuken tot € 600. Om kosten te besparen wordt er vaak voor gekozen om zelf de oude keuken te demonteren.

Kosten zelf keuken plaatsen

Bij het zelf plaatsen van een keuken kunnen veel kosten bespaard worden. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel van het zelf plaatsen van een keuken. Allereerst kan er geld bespaard worden door het zelf demonteren van de oude keuken. Een monteur inschakelen voor het plaatsen van de keuken kost het meeste geld. De kosten die hier bespaard worden zijn afhankelijk van verschillende factoren van de keuken, maar kunnen oplopen tot € 1500. Daarnaast kun je zelf kiezen wanneer je bezig wil zijn met het plaatsen van de keuken: je bent namelijk niet afhankelijk van een monteur.

Meer informatie?

Plan een afspraak met een van onze adviseurs. Wij kijken mee naar jouw budget, wensen en alle mogelijkheden.