De 5 belangrijkste keukenweetjes

Keukenweetjes


Staat er dit jaar voor jou een nieuwe keuken op de planning, dan ben je je vast al druk aan het oriënteren. Informatie verzamelen, advies inwinnen en wellicht al showrooms bezoeken. Met als gevolg: een overweldigende hoeveelheid aan informatie. Er bestaan talloze mogelijkheden en opties voor een keukendesign. Maar hoe weet je nu wat wel en niet belangrijk is? Om je op weg te helpen, hebben wij in deze blog alvast vijf belangrijke keuken weetjes op een rij gezet.

Wist je dat een werkblad op hoogte fijner werkt?
Een goede werkhouding in de keuken is belangrijk. Niemand vindt het prettig om met een gekromde rug te werken. De standaardhoogte van een werkblad is 92 centimeter, maar omdat we in lengte van elkaar verschillen, zal deze hoogte niet voor iedereen fijn werken. Bovendien vragen verschillende taken zoals koken en afwassen om verschillende werkhoogtes. Dat kan als je meerdere werkbladen hebt, maar over het algemeen wordt er een compromis gesloten. In de onderstaande lijst staat een overzicht van de meest ergonomische afmetingen en afstanden.

Wist je dat een oven op ooghoogte veiliger is?
In veel keukens worden ovens nog op kniehoogte geplaatst. Je moet dus bukken om bijvoorbeeld een versgebakken cake uit de oven te halen. Plaats de oven liever op ooghoogte; dat is niet alleen handiger, het is ook nog eens veiliger. Gloeiende hete gerechten haal je nu in één vloeiende horizontale beweging uit de oven. Bovendien is de ovendeur niet meer bereikbaar voor nieuwsgierige kinderhandjes en kunnen ze zich er niet meer aan branden.

Wist je dat een lade meer ruimte biedt dan een kast?
Kies voor lades in plaats van kasten. Lades benutten de ruimte namelijk beter dan kasten, waardoor je meer opbergruimte kunt creëren in je keuken. Maak ook gebruik van extra brede en diepe lades (bijvoorbeeld 180 cm breed en 70 cm diep).Vergeet ook de ruimte binnen in de lades niet. Handige lade-indelingen en praktische accessoires zoals bordenhouders, besteklades en flessenrekken helpen je om de lades slim in te richten.

Wist je dat je slim gebruik kunt maken van verloren ruimte?
Om de verloren ruimte onder een keuken optimaal te benutten zijn er plintlade systemen verkrijgbaar. Het systeem bestaat uit een diepe bak met ondiepe binnenlades, om je keukenspullen overzichtelijk te kunnen opbergen. Wil je helemaal een passende oplossing voor jouw keuken? Kies dan voor een kast of lade op maat. Je maakt optimaal gebruik van elke beschikbare centimeter. Verloren hoeken, loze ruimtes en schuine wanden krijgen een unieke oplossing voor een praktische en ergonomische inrichting.

Wist dat je flink kunt besparen op een keuken?
De prijs van een gemiddelde keuken kan behoorlijk oplopen. Showroomkeukens daarentegen worden vaak tegen scherpe prijzen aangeboden omdat deze plaats moeten maken voor de nieuwe keukencollectie. Veel showroomkeukens zijn extra luxe uitgevoerd met keukenapparatuur van A-merken, optimale ergonomische lade- en kastindelingen, extra laklagen, enzovoort. Maar het mooie is dat je nu voor al die extra's niet meer het volle bedrag hoeft te betalen. Toch handig om te weten, nietwaar?

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten