Tulp Keukens adviseert je over

Praktische keukenindeling

Praktische keukenindeling


Een praktische  keukenindeling creëer je met keukenzones

De keukenindeling bepaalt voor een groot deel hoe jouw werkverloop is in de keuken. Dit kun je optimaliseren door te kiezen voor een praktische en ergonomische keukenindeling. Maar hoe pas je dit toe in je eigen keuken? Door je keuken in vijf verschillende zones in te delen. Of je nu een kleine of grote keuken hebt, de zones zijn in iedere ruimte toe te passen en zorgen ervoor dat je alles snel bij de hand hebt. Meer weten? Lees hier alles over de verschillende keukenzones!

De vijf keukenzones voor een praktische keukenindeling

Er zijn vijf verschillende gebieden te onderscheiden in de keuken waar je regelmatig gebruik van maakt. Door van deze gebieden aparte zones te maken, zorg je voor een optimaal werkverloop doordat je overal snel en gemakkelijk bij kunt.

De vijf keukenzones zijn:

Voorraad
Onder voorraad vallen al je etenswaren, zoals vers voedsel in de koelkast, maar ook kruidenpotjes, fruit, snoepgoed et cetera. Plaats de koelkast vlakbij de voorraadkast om één grote voorraadzone te creëren. 

Opbergen 
De opbergzone is meestal de grootste zone in de keuken, omdat hier al het serviesgoed, bestek en pannen worden opgeborgen. Door hier een zone voor uit te kiezen, kun je gemakkelijk en snel alle benodigde spullen voor het koken pakken. Het is handig wanneer je de vaatwasser ook in deze zone plaatst, zodat je gemakkelijk je spullen uitruimt en opbergt. 

Spoelen en afval
In deze keukenzone bevinden zich de spoelbak, de afvalbak en eventueel de vaatwasser. In het kastje onder de spoelbak is vaak genoeg ruimte over voor een afvalbak. Op die manier hoeft de afvalbak niet in het zicht te staan. Wanneer je het serviesgoed en bestek wil voorspoelen in de spoelbak kun je deze direct in de vaatwasser plaatsen. 
 

Voorbereiden
In de zone ‘voorbereiden’ tref je alle voorbereidingen voor de maaltijd, zoals hak- en snijwerk. Ook vind je hier het werkbestek en keukenapparaten, zoals de blender en de mixer. Voorbereidingen gaan een stuk sneller wanneer je hier rekening mee houdt in je keukenindeling.

Koken en bakken
Dit is de centrale zone van de keuken waar het allemaal gebeurt: koken en bakken. Hier vind je daarom het fornuis of de kookplaat met afzuigkap, maar ook de oven en eventueel de magnetron. Het is essentieel dat deze keukenelementen in één zone te vinden zijn voor een efficiënte keukenindeling. 

Showroombezoek

Wil jij ook graag jouw keuken praktisch en ergonomisch indelen? Bij Tulp Keukens draait het om maatwerk, vakmanschap en kwaliteit. Kom langs in een van onze showrooms en ontdek wat een praktische keukenindeling precies is. Onze deskundige adviseurs staan bovendien voor je klaar en kunnen je adviseren over de meest praktische manier om jouw keuken in te delen.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten