De vijf keukenzones zijn:
Voorraad
Onder voorraad vallen al je etenswaren, zoals vers voedsel in de koelkast, maar ook kruidenpotjes, fruit, snoepgoed et cetera. Plaats de koelkast vlakbij de voorraadkast om één grote voorraadzone te creëren.
Opbergen
De opbergzone is meestal de grootste zone in de keuken, omdat hier al het serviesgoed, bestek en pannen worden opgeborgen. Door hier een zone voor uit te kiezen, kun je gemakkelijk en snel alle benodigde spullen voor het koken pakken. Het is handig wanneer je de vaatwasser ook in deze zone plaatst, zodat je gemakkelijk je spullen uitruimt en opbergt.
Spoelen en afval
In deze keukenzone bevinden zich de spoelbak, de afvalbak en eventueel de vaatwasser. In het kastje onder de spoelbak is vaak genoeg ruimte over voor een afvalbak. Op die manier hoeft de afvalbak niet in het zicht te staan. Wanneer je het serviesgoed en bestek wil voorspoelen in de spoelbak kun je deze direct in de vaatwasser plaatsen.