De voordelen op een rijtje

Zelf een keuken plaatsen: wel of niet doen?

Zelf een keuken plaatsen: wel of niet doen?

Het plaatsen van een nieuwe keuken is niet voor elke klusser weggelegd. Het is zeer nauwkeurig werk en vraagt om heel wat kluservaring. Ben je een kampioenklusser die al meerdere grote projecten succesvol heeft afgerond? Dan zijn er zeker voordelen te behalen met het zelf installeren. Val je niet in deze categorie, dan kan je nieuwe droomkeuken wel eens uitlopen op een drama. Hier een aantal voordelen van zelf installeren en professioneel installeren op een rijtje.


Voordelen van zelf een keuken plaatsen

  • Goedkoper. De kosten voor de installatie van de keuken zijn gemiddeld 10% van het totaalbedrag. Je kunt dus een behoorlijk bedrag besparen wanneer je zelf je keuken plaatst. 
  • Eigen tempo. Je bent niet gebonden aan een bepaald tijdspad. Of je er nu twee dagen of twee weken over wilt doen, of je nu in het weekend werkt of in de avonduren. Je hebt de tijdsindeling zelf in de hand en hoogstwaarschijnlijk kost het je geen vrije dagen.
  • Meer voldoening. Zelf je keuken installeren geeft je meer voldoening dan het laten doen. Ook de besparing op de installatiekosten speelt hierbij een belangrijke rol.

Voordelen van een keuken laten plaatsen

  • Netwerk. Als je een keuken laat installeren dan profiteer je van het netwerk van de vakman. Hij haalt zelf zijn favoriete onderaannemers erbij zoals loodgieters, elektriciens en dergelijke. Dit is een efficiënte werkwijze omdat mogelijke kostbare afstemmingsproblemen op die manier worden beperkt.
  • Garantie. Kies je er voor om zelf de keuken te plaatsen en het gaat onverhoopt mis, dan draai je vaak ook zelf op voor de meerkosten van de herstelwerkzaamheden. De uitvoering kan namelijk consequenties hebben voor het behoud van de garantievoorwaarden.
  • Zorg uit handen. Voor een professional is de installatie van een keuken een routine kwestie. Door hun uitgebreide ervaring weten ze precies hoe een keuken gemonteerd moet worden, welke problemen ze eventueel tegen kunnen komen en hoe ze deze moeten oplossen. Ook kan je bij een monteur terecht voor vragen of laatste wensen voor de installatie van je keuken.


Kijkje in de keuken van Tulp

Al onze keukens worden op maat gemaakt in onze eigen fabriek in Rijssen. Ben je nieuwsgierig hoe jouw keuken in de fabriek wordt gemaakt? Dan nodigen wij je graag uit om een kijkje te komen nemen. Breng een bezoek aan onze fabriek in Rijssen en volg je keuken van A tot Z. Via onze site kun je direct hiervoor een afspraak inplannen.

Bereken de prijs van jouw maatkeuken

Ik hou je graag op de hoogte van de leukste nieuwtjes

Monique de Rooij Huibrechts

Blog schrijfster Tulp

Terug naar het overzicht

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten