Heb jij altijd ruimte te kort?

10 slimme tips voor meer opbergruimte in de keuken

10 slimme tips voor meer opbergruimte in de keuken

Of je nu een grote of een kleine keuken hebt, bijna iedereen klaagt over het gebrek aan opbergruimte. Gelukkig zijn hiervoor vele slimme oplossingen bedacht. Lees onze 10 tips voor meer opbergruimte in de keuken.

Handig en praktisch: 10 tips 

1. Wist je dat je in een lade meer kwijt kan dan in een kast? Lades benutten de ruimte namelijk beter dan kasten, waardoor je tot 55% meer bergruimte kunt creëren. Maak ook gebruik van extra brede en diepe lades. Een standaard lade is 60 cm breed en 60 cm diep, maar je kunt beter kiezen voor een lade van 180 cm breed en 70 cm diep.

2. Maak ook optimaal gebruik van de ruimte binnenin de lades. Handige lade-indelingen en praktische accessoires zoals bordenhouders, besteklades en flessenrekken helpen je om de lades slim in te richten.

3. Wil je liever kasten? Kies dan voor slimme kasten zoals de hoekladekast. Met deze kast benut je de ‘verloren’ ruimte in een hoek volledig. De kast bestaat uit binnenlades die volledig uittrekbaar zijn en van alle kanten goed bereikbaar. Eén blik in de lade is voldoende om te checken of je voorraad op orde is.

4. Apothekerskasten zijn ook echte ruimtewinnaars. Ze zijn volledig uittrekbaar en van twee kanten toegankelijk. Je hebt in één oogopslag overzicht over de gehele voorraad. Met de nieuwe generatie apothekerskasten kun je de gehele inhoud, na uittrekken, nog eens 90 graden draaien. Zo wordt de volledige diepte van de lades in de breedte zichtbaar en bereikbaar.

5. Een groot gedeelte van de ruimte wordt in beslag genomen door keukenapparatuur. Een gemiddeld huishouden heeft al zeven inbouwapparaten. En ze lijken ook steeds groter te worden. Denk maar aan de koel-vriescombinaties of de Amerikaanse koelkasten met dubbele deuren. Om ruimte te winnen kun je overwegen om bijvoorbeeld je vriezer of een tweede koelkast in de schuur te zetten.

6. Heb je een vaatwasser? Wellicht is een dubbele spoelbak dan niet noodzakelijk en spaar je zo ruimte voor een groter werkblad.

7. Want bespaar liever niet op het werkblad. Werkbladruimte is onmisbaar in de keuken. Het werkblad moet minimaal 60 cm lang zijn, maar als de ruimte dit toelaat, ga dan voor een langer en breder blad. Mocht dit beide geen optie zijn, dan kun je extra ruimte winnen door een snijplank over de spoelbak te plaatsen.

8. Bij het ontwerpen van je nieuwe keuken denk je in eerste instantie niet zozeer na over radiatoren, terwijl deze aardig in de weg kunnen zitten. Kies voor vloerverwarming of neem ruimtebesparende radiatoren die je in de hoek kunt plaatsen.

9. Om de verloren ruimte onder een keuken optimaal te benutten zijn er plintladesystemen verkrijgbaar. Het systeem bestaat uit een diepe bak met een ondiepe binnen lade, om spullen overzichtelijk te kunnen opbergen. 

10. Wil je helemaal een passende oplossing, dan kies je voor een kast of lade op maat. Je maakt optimaal gebruik van elke beschikbare centimeter. Verloren hoeken, loze ruimtes en schuine wanden krijgen een unieke oplossing voor een praktische en ergonomische inrichting.

Kom langs in onze showroom

Wil je meer weten over hoe je de keuken praktisch en efficiënt kunt indelen? Kom dan langs in één van onze showrooms waar onze deskundigen je graag van vrijblijvend advies voorzien. 

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten