Bij Tulp helpen we je op weg

Je bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar wat kost het eigenlijk? De kosten hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte, de opstelling, de materialen en apparatuur die je kiest. Het interessante is dat je de kosten voor een nieuwe keuken zo laag of hoog kan maken als je zelf wilt, zolang je maar bewuste keuzes maakt. Bij Tulp zetten we graag alle mogelijkheden voor je op een rij, zodat jij een keuken kunt samenstellen die voor jou en je budget is gemaakt.

Een kleine of grote nieuwe keuken: dit is wat het kost

De opstelling van je keuken is een belangrijke factor voor het totale kostenplaatje van jouw nieuwe keuken. Heb je een open ruimte waar plaats is voor een groot keukeneiland? Of kies je voor een knusse opstelling in de vorm van een compacte hoekkeuken? 

Als algemene regel geldt: hoe meer kasten, hoe meer kosten je moet reserveren voor je nieuwe keuken. Houd ook rekening met de plek die je nodig hebt voor je werkblad. Hoe meer ruimte je hiervoor neemt, hoe meer materiaal je nodig hebt. 

Praktisch kunststof of luxe natuursteen als werkblad

Bij Tulp gebruiken we de mooiste materialen voor werkbladen en aan elk materiaal hangt een eigen prijskaartje. Tegenwoordig zijn kunststof werkbladen met realistische prints verkrijgbaar en zeer betaalbaar in vergelijking met andere materialen. Bovendien zijn de Greengridz-varianten ook nog eens erg duurzaam.

Wil je wat extra luxe? 
Dan past composiet wellicht ook in je budget. Wil je niet bezuinigen op de uitstraling en functionaliteit van je werkblad? Kijk dan zeker eens naar het prachtige marmer, het sterke keramiek of echt hout.

Van keukenfront tot open kast

Bij het kiezen van je keukenfronten heb je ook de keuze uit diverse materialen. Denk aan het veel toegepaste fineer of het ultramatte Fenix. Daarnaast kan de structuur van je keukenfront de prijs beïnvloeden. Fronten met kaders of ingelegd glas zijn over het algemeen kostbaarder. Heb je al overwogen om een open kast te nemen? Dat scheelt een front en de ruimtelijke uitstraling past helemaal bij de laatste keukentrends.

Van basic tot luxe en premium apparatuur

Welke apparatuur heb je nodig in je nieuwe keuken? Apparatuur zorgt voor gemiddeld 30 tot 40 procent van de totaalprijs van je keuken. Dat komt voort uit het aantal apparaten – wil je zowel een losse magnetron als losse stoomoven – en uit de keuze voor (A-)merken en het aantal functies dat je kiest. Zo is Whirlpool een basismerk die minder kostbaar is dan het luxere AEG of het premium ATAG. Bij die laatste krijg je dan wel weer 10 jaar garantie. Een zeer besparende (en duurzame) optie is om een deel van je oude apparatuur te gebruiken.

Een kokendwaterkraan en andere keukenaccessoires

Keukenaccessoires kunnen handig én mooi zijn. Zoals direct een kop thee kunnen zetten met een kokendwaterkraan, een stopcontact midden op je keukeneiland of een matchende zeeppomp weggewerkt in je werkblad. Echter hangt aan al deze keuzes ook een prijskaartje. Weeg dus goed af wat je nodig hebt, wat handig is en wat je mooi vindt.

Je nieuwe keuken zelf monteren of laten doen

Bij Tulp helpen we je graag met de montage van je nieuwe keuken, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken en direct gebruik kunt maken van je nieuwe keuken. Natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid – als je handig bent, bijvoorbeeld – om het zelf te doen. Op die manier kan je deze kostenpost uit je budget schrappen.

Ontdek wat jouw op maat gemaakte nieuwe keuken kost

Bij Tulp houden we altijd rekening met jouw budget en wat een nieuwe keuken kost, omdat we hem speciaal voor jou maken. Dit betekent dat we graag met je meedenken en we het maximale uit jouw budget halen. En omdat al onze keukens uit onze eigen fabriek in Rijssen komen, kunnen we creatief omgaan met de mogelijkheden. Zo creëren we een keuken op maat in onze eigen zagerij en realiseren we die unieke kleur voor jouw keuken in onze eigen spuiterij. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw Tulp keuken? Maak direct een afspraak.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!