Handig en overzichtelijk

Tips en tricks voor een praktische keuken: lade-indelingen

Overzichtelijk opruimen met lade-indelingen

Ruimte, overzicht en werkgemak zorgen ervoor dat je nergens liever bent dan in de keuken. De inrichting van je keukenlades speelt hierbij een belangrijke rol. Heb jij een rommelige keukenlade waarbij je lang aan het zoeken bent naar het juiste keukengerei? Dan wordt het hoog tijd dat je eens gaat kijken hoe je de keukenlades efficiënter kunt indelen. Tulp Keukens geeft je handige oplossingen voor het indelen van de diverse soorten keukenlades. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden en praktische tips.

Het voordeel van overzichtelijke lades

We hebben allemaal het voornemen om keukenlades netjes en overzichtelijk te houden, maar in praktijk is dat moeilijk. Zeker wanneer je veel keukenartikelen hebt en je niet gebruikmaakt van handige lade-indelingen. Met praktische lade-indelingen creëer je niet alleen overzicht, maar je kunt er uiteindelijk ook meer spullen in kwijt.

De handige legraboxen

Legrabox is in de interieurwereld een razend populair product. Deze boxjes plaats je in de keukenlades waardoor een praktische indeling ontstaat. De slimme indeling bezorgt je meer opbergruimte en het interieur van je keuken ziet er extra stijlvol uit door het design en de kwaliteit van de legrabox. Met de legrabox kun je lades praktisch en overzichtelijk inrichten met behulp van passende lade-indelingen en keukenhulpjes voor bestek- en voorraadlades.

 

Besteklade

Een besteklade is onmisbaar in iedere keuken. In deze bekende lade berg jij geordend al jouw keukenbestek op. Standaard bestekbakken sluiten niet altijd naadloos aan in iedere lade, waardoor er veel loze ruimte ontstaat. Door je besteklade op maat te maken en qua stijl (hout, rvs of kunststof) aan te laten sluiten bij je keuken, creëer je een prachtig geheel. Bestek-lades zijn bij Tulp Keukens verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Koop je nieuwe keukenkastjes bij Tulp Keukens? In dit geval ben je er verzekerd van dat je er een perfect passend besteklade bij kunt kopen. 
 

Messenlade

Een messenlade is een aparte lade speciaal voor jouw messen. Messen gebruiken we namelijk niet alleen voor het snijden van de maaltijden, maar ook tijdens het bereiden ervan. Vele gerechten vergen een ander soort mes tijdens de bereiding, waardoor je lade hier al snel vol mee licht. In vele huishouden wordt al het bestek, waaronder de grote messen, gemixt in een la. Hierdoor worden messen niet alleen bot, maar het is ook een onveilige manier van opbergen. Gebruik daarom een messenhouder in jouw messen-lade. Met een messenhouder geef je messen een veilige en overzichtelijke plaats in lades.

 

Pannenlade

Wie graag kookt, gebruikt veel kookpotten en pannen. Met een vakverdeling heb je het passende deksel snel bij de hand. Zo bespaar je tijd en energie. Gebruik ook in elke lade een antislipmat die het schuiven van de inhoud tegengaat. Bovendien beschermt de mat de pannen tegen krassen en vlekken. Heb je weinig ruimte in jouw hoekkeuken voor de grote pannen? Overweeg dan eens een hoekkast met caroussel. Deze keukenkast is uitermate geschikt voor het opbergen van pannen. Je gebruikt hierdoor de ruimte in de hoek van de keuken optimaal en je pannen zijn netjes geordend opgeborgen.

Servies lade

In een lade kun je natuurlijk al jouw servies stapelen. Wanneer je echter veel borden tegelijk wilt dragen is een bordenhouder een praktische en stijlvolle oplossing. Alle eet-, soep- en dessertborden zijn praktisch te dragen en op te bergen met de bordenhouders. Je stelt heel eenvoudig de houders in op de grootte van de borden. Met een bordenhouder houd je de borden stevig vast. Zo verplaats je ze veilig van de lade naar de tafel, en van de tafel naar de vaatwasser.

 

Voorraadlade

Niets is fijner dan een lade waarin je al jouw voorraad kwijt kunt. Door gebruik te maken van flexibele verdelingen blijven flessen, verpakkingen en andere voorraad overeind staan als je de lade opent en sluit. Ook ideaal om glazen, kopjes en elektrische apparaten in op te bergen. Een apothekerskast is een perfecte keuze voor het opbergen van jouw voorraad. Deze lade is smal en hoog en beschikt over meerdere planken die je tegelijkertijd naar buiten trekt. Op deze smalle, lange planken plaats je eenvoudig al jouw kruiden, potjes en flesjes.

 

Kruidenlade

Wil je een aparte lade voor jouw kruidenpotjes? Schep orde in je kruidenverzameling door middel van een kruidenlade. De kruidenlade heeft een schuine afloop, waardoor de potjes op verschillende hoogte staan. Door de schuine stand van de kleine en grote potten in de kruidenhouder zorg je voor een goed overzicht en snelle bereikbaarheid. Je kunt de houder ook vanuit de lade naar de tafel brengen of naast het fornuis zetten. Zo zijn je kruiden altijd binnen handbereik.

 

Afvallade

Vaak staat de afvalemmer in de keuken. Tenzij je een design emmer hebt, kun je afval maar beter uit zicht plaatsen. Dat kan in een lade met hoge verdelingen die bovendien helpen bij het sorteren en recyclen. Er zijn zelfs afvallades die je zonder handen kunt openen en sluiten. Met een elektrische openingsondersteuning is een duwtje met de knie of heup voldoende om de lade te openen. Erg handig als je de handen vol hebt.

 

Op zoek naar meer tips voor een praktische keuken? 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, denk dan goed na over welke lade-indelingen je wenst. Dankzij slimme indelingen en oplossingen zal je jarenlang plezier beleven aan je keuken. Wil je meer handige tips voor een praktische keuken? Neem dan een kijkje in ons gratis magazine.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten