Handig en overzichtelijk

Tips en tricks voor een praktische keuken: lade-indelingen

Handig en overzichtelijk

Tips en tricks voor een praktische keuken: lade-indelingen

Graaien in de lade op zoek naar de dunschiller, stompe messen of je juist bezeren aan een scherp mes, drie potjes tijm of vijf verschillende kurkentrekkers. Is dit voor jou herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd dat je eens gaat kijken hoe je de keukenlades efficiënter kunt indelen.

 

Overzichtelijke lades

We hebben allemaal het voornemen om keukenlades netjes en overzichtelijk te houden, maar in praktijk is dat moeilijk. Zeker als je niet gebruikmaakt van handige lade-indelingen. Je creëert hiermee niet alleen overzicht, je kunt uiteindelijk ook meer spullen kwijt. In deze blog geef ik je handige tips voor een praktische indeling van je lades.

 

Bestek-lade

Dit is waarschijnlijk de meest bekende indeling en al vaak gebruikt. Maar over het algemeen zijn dit standaard bestekbakken die niet naadloos in de lade passen waardoor er veel loze ruimte ontstaat. Door je besteklade op maat te maken en qua stijl (hout, rvs of kunststof) aan te laten sluiten bij je keuken, creëer je een prachtig geheel.

 

Messen-lade

Vaak worden messen en bestek gemixt in een la. Hierdoor worden messen niet alleen bot, het is ook een onveilige manier van opbergen. Met een messenhouder geef je messen een veilige en overzichtelijke plaats in lades.

 

Kookpannen-lade

Wie graag kookt, gebruikt veel kookpotten en pannen. Met een vakverdeling heb je het passende deksel snel bij de hand. Zo spaar je tijd en energie. Gebruik ook in elke lade een antislipmat die het schuiven van de inhoud tegengaat. Bovendien beschermt de mat de pannen tegen krassen en vlekken.

 

Voorraad-lade

Door gebruik te maken van flexibele verdelingen blijven flessen, verpakkingen en andere voorraad overeind staan als je de lade opent en sluit. Ook ideaal om glazen, kopjes en elektrische apparaten op te bergen.

 

Servies-lade

Alle eetborden, soepborden en dessertborden zijn praktisch te dragen en op te bergen met de bordenhouders. Je stelt heel eenvoudig de houders in op de grootte van de borden. Met een bordenhouder houd je de borden stevig vast. Zo verplaats je ze veilig van de lade naar de tafel, en van de tafel naar de vaatwasser.

 

Kruiden-lade

Teveel potjes en geen idee wat erin zit? Schep orde in je kruidenverzameling. Door de schuine stand van de kleine en grote potten in de kruidenhouder zorg je voor een goed overzicht en snelle bereikbaarheid. Je kunt de houder ook vanuit de lade naar de tafel brengen of naast het fornuis zetten. Zo zijn je kruiden altijd binnen handbereik.

 

Afval-lade

Vaak staat de afvalemmer in de keuken. Tenzij je een design emmer hebt, kun je afval maar beter uit zicht plaatsen. Dat kan in een lade met hoge verdelingen die bovendien helpen bij het sorteren en recyclen. Er zijn zelfs afvallades die je zonder handen kunt openen en sluiten. Met een elektrische openingsondersteuning is een duwtje met de knie of heup voldoende om de lade te openen. Erg handig als je de handen vol hebt.

 

Op zoek naar meer tips voor een praktische keuken? 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, denk dan goed na over welke lade-indelingen je wenst. Dankzij slimme indelingen en oplossingen zal je jarenlang plezier beleven aan je keuken. Wil je meer handige tips voor een praktische keuken? Neem dan een kijkje in ons gratis magazine.

 

Een snufje voorpret en inspiratie met het

Gratis keukenmagazine voor thuis

  • Alle mogelijkheden van Tulp Keukens in beeld
  • Vol keukeninspiratie, handige tips en weetjes
  • Gratis thuisbezorgd

Ja, ik wil het gratis Tulp magazine

Kruip op de designerstoel

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

  • Kies de keuken die het beste bij je past
  • Ontwerp zelf je ideale keuken
  • Krijg een realistisch beeld van jouw toekomstige keuken

Ja, ik wil mijn keuken ontwerpen

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Terug
Sluiten