Buffetkast

De buffetkast is ideaal wanneer u zowel keukenspullen wilt opbergen als spulletjes een opvallende plek wilt geven. Dit komt doordat de buffetkast uit twee delen bestaat. Benieuwd wat de buffetkast precies is en welke varianten wij hebben? Lees dan snel verder en bekijk onze collectie.

Wat is een buffetkast?

Waarom een buffetkast een goede toevoeging is aan uw keuken? Dat leggen we graag uit! Een buffetkast bestaat grofweg uit een bovenste en een onderste gedeelte. Het bovenste gedeelte is het ‘blikvanger-gedeelte’ van de kast. Dit gedeelte is perfect voor het plaatsen van uw mooiste servies, leuke plantjes of andere tierelantijntjes.

Het onderste gedeelte van de buffetkast is meestal dicht. Het onderste gedeelte van de buffetkast indelen is zeer eenvoudig. Plaats hier uw keukenspullen, theedoeken, vaatdoeken of andere keukenbenodigdheden. Uw gasten hoeven de inhoud van deze kastjes of lades niet te zien. Wanneer u de buffetkast gaat inrichten is het dus goed om rekening te houden met de twee delen.

Afmetingen buffetkast

De afmetingen van de buffetkasten verschillen. Er is geen standaardmaat buffetkast. De breedte van de buffetkast varieert van 1 meter tot 2,5 meter. De smalle buffetkast van 1 meter is ideaal als u niet veel ruimte heeft voor de kast. Daarnaast varieert de hoogte van de buffetkast van 1.99 meter tot 2.23 meter. Een lage buffetkast van 1.99 meter is ideaal wanneer u op zoek bent naar een kleine buffetkast. Kiest u voor een buffetkast die klein en laag is? Zorg dan wel voor een efficiënte buffetkast indeling.

Vindt u echter een hoge buffetkast beter in uw keuken passen? Dan is een buffetkast van 2,5 meter hoog een goede keuze. Deze buffetkast is groot genoeg voor het opbergen van diverse keukenspullen. Daarnaast is een grote buffetkast een ware blikvanger in de keuken. De diepte van de buffetkast ligt meestal rond de 35 tot 55 cm.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Kleuren en materialen buffetkast

Wilt u de buffetkast perfect in uw keukeninterieur integreren? Dan is het goed om te weten dat wij verschillende materialen en kleuren buffetkasten in onze collectie hebben. Of u nu op zoek bent naar een buffetkast in het zwart, een servieskast in het wit, een stalen buffetkast, een metalen buffetkast of een houten buffetkast, u vindt het allemaal in onze ruime collectie.

Om een donkere keuken helemaal af te maken mag een zwarte buffetkast niet ontbreken. In verschillende keukenstijlen komt een servieskast in het zwart goed tot zijn recht. Wilt u aan de donkere keuken juist een contrasterende kleur toevoegen? Dan is de buffetkast in het wit hier uitermate geschikt voor. De witte, brocante buffetkast is bovendien erg mooi in een landelijke of klassieke keuken.

Ook is het goed om te letten op het materiaal van de buffetkast. Een veel gekozen optie is de buffetkast gemaakt van hout. Wist u dat er verschillende soorten houten buffetkasten bestaan? Iedere houten buffetkast brengt weer een andere sfeer met zich mee. In een houten keuken mag de houten buffetkast natuurlijk niet ontbreken.

Een buffetkast van mangohout is stoer en past daardoor goed bij een industriële keuken. Ook een grenen, steigerhouten buffetkast staat goed in de industriële keuken. In een klassieke of landelijke keuken kunt u beter kiezen voor een buffetkast van eiken of teak. Een teak buffetkast is vaak wat donkerder dan een eiken buffetkast.

 

Stijlen buffetkast

Wat voor stijl keuken u ook heeft, in ons assortiment vindt u buffetkasten in verschillende stijlen. In een industriële keuken mag een stoere buffetkast niet ontbreken! De industriële buffetkast is strak vormgegeven en door de vaak matte afwerking is een servieskast met industrieel design een perfecte toevoeging aan de industriële keuken. Waar de buffetkast normaal gesproken voorzien is van elegante knoppen, heeft een buffetkast met een industrieel uiterlijk dat niet.

Heeft u een moderne keuken? Dan maakt een moderne buffetkast uw keuken nog luxer. Een buffetkast met een strak en simplistisch design sluit goed aan in de moderne keuken. Wilt u liever geen moderne servieskast, maar een landelijke buffetkast? Ook dat is mogelijk! Geniet van een ware blikvanger in uw keuken met de buffetkast voorzien van een landelijke uitstraling. Plaats bijvoorbeeld een hangplant op de buffetkast voor een natuurlijke, landelijke sfeer.

 

Ontdek alle mogelijkheden en laat u adviseren bij Tulp

Maak uw keuken compleet met een bijpassende buffetkast. Dankzij ons ruime assortiment buffetkasten vindt u gegarandeerd een kast die bij uw wensen aansluit. Wilt u meer weten over welke buffetkast het beste in uw keuken past? Kom dan langs in een van onze winkels en laat u adviseren! Hier vindt u bovendien genoeg inspiratie voor het vinden van een stijlvolle servieskast voor in uw keuken.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten