gekleurde achterwand

Achterwand keuken verven

Lees hieronder meer om kleurinspiratie op te doen

Gekleurde achterwand in de keuken

De achterwand van uw keuken is de plek om uw creativiteit erop los te laten. Naast een betegelde of glazen variant zien we ook steeds vaker achterwanden in een vrolijk kleurtje terugkomen.

Afhankelijk van de wandafwerking van uw achterwand kiest u voor de meest geschikte oplossing. Dit kan bijvoorbeeld door de keukentegels te verven of de wand zelf te voorzien van een kleurrijk laagje verf.

De perfecte manier om de kleur naar keuze op een subtiele manier naar voren te laten komen. Laat ons u helpen met het kiezen van een geschikte kleur.

Het kiezen van de juiste kleur

Zodra u besloten heeft om uw achterwand een leuk kleurtje te geven, is het tijd om te bepalen welke kleur het gaat worden. Het is uiteraard belangrijk dat de kleur aansluit op uw persoonlijke smaak, maar het is ook belangrijk dat de kleur bij de ruimte en de rest van het keukendesign past.

Zo kunt u kiezen voor kleuren die elkaar aanvullen of een ton-sur-ton effect met verschillende tinten van dezelfde kleur. Ook complementaire kleuren, kleuren die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel en daardoor een mooi contrast opleveren, zijn erg populair.

Volgt u graag de laatste trends? Bekijk dan ook de laatste trends op het gebied van kleur en laat u inspireren door een zee aan kleuren.

Welk effect wilt u creëren?

Het kiezen van een kleur wordt ook bepaald door het effect dat u hiermee wil bereiken. De één zal misschien liever voor een felle, opvallende kleur kiezen, terwijl een ander het graag houdt bij een subtiel tintje.

Felle tinten springen nu eenmaal meer in het oog dan zachte pasteltinten. Tegenwoordig is niets te gek meer en zijn alle kleuren toe te passen in de keuken.

Kiest u voor een felle tint, let er dan wel op dat u het niet overdrijft. Door te veel felle tinten met elkaar te combineren loopt u het risico dat de ruimte een drukke, overweldigende uitstraling krijgt.

Meer kleurinspiratie opdoen?

Bent u geïnspireerd geraakt en bent u van plan uw achterwand een kleurtje te geven? Breng dan een bezoek aan een van de showrooms om verschillende kleuren met eigen ogen te bekijken en ideeën op te doen.

Bovendien staan onze keukenexperts hier voor u klaar om u een persoonlijk kleuradvies te geven. Vraag ook eens naar de mogelijkheden van de lakstraat.

Keukenadviseur Tulp Keukens

Bekijk alle kleuren in de showroom

Benieuwd naar het totale kleurenpalet van Tulp Keukens? Of wilt u zien hoe de kleuren die u in gedachten hebt tot zijn recht komen in een keukensetting? Maak dan een afspraak bij één van onze showrooms. Zo bent u verzekerd van advies van onze professionele keukenadviseurs.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten