Tulp Keukens

5 ideeën voor de achterwand van je keuken

5 tips voor een stijlvolle achterwand

Tegenwoordig zijn er een tal van mogelijkheden aan achterwanden voor uw keuken. Door de trend van verschillende keukenstijlen is er ook meer aandacht gekomen voor de achterwand. Het is wel zo mooi als deze dan perfect matcht met uw keuken. Het hoeft al lang niet meer bij tegels te blijven. Bovendien hebben tegels ook nadelen. Schoonmaken tussen de voegen gaat niet erg gemakkelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei andere opties. Lees verder over de mogelijkheden van achterwanden in uw keuken en laat u inspireren door Tulp Keukens.

Kunststof achterwand

Ander praktisch en stijlvol materiaal is kunststof. Kunststof is gemakkelijk schoon te maken en daarom geschikt als achterwand voor in uw keuken. Ook kunt u met kunststof allerlei kanten op. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende kleuren en patronen. Wat dacht u van hetzelfde patroon als uw aanrechtblad? Zo is de achterwand een geheel met het werkblad, waardoor uw keuken nog ruimtelijker oogt. Houd er wel rekening mee dat kunststof niet erg hittebestendig is. Een kunststof achterwand is dan ook af te raden direct achter uw kookplaat.

Gestuukte achterwand

De meest voordelige optie voor uw achterwand is deze te stucen en verven. U kunt hiermee alle kanten op en helemaal aan uw persoonlijke smaak. Houdt u van bloemen in allerlei kleuren of heeft u liever een geheel met een enkele kleur? Alles is mogelijk wanneer u zelf de achterwand verft. Ook is het eenvoudig om af en toe de kleur of het patroon aan te passen als u er op uitgekeken bent. Maak daarnaast gebruik van een latex laag, zodat de wand nog gemakkelijk schoon te maken is.

Natuurstenen achterwand

Een natuurstenen achterwand geeft gegarandeerd een stijlvolle uitstraling in uw keuken. Natuursteen is voornamelijk erg geschikt voor een landelijke of industriële keuken. Dit materiaal heeft ook veel voordelen wat het geschikt maakt als achterwand voor uw keuken. Natuursteen is hittebestendig en krasbestendig, maar wel prijzig. Daarnaast is het steen een natuurproduct, waardoor elke steen uniek is. De kans is daardoor groot dat stenen niet precies op elkaar aansluiten.

Glazen achterwand

Glas oogt stijlvol en heeft een moderne uitstraling. Dit materiaal is niet voor niets in opkomst als achterwand voor in de keuken. Het is hittebestendig en daarnaast gemakkelijk schoon te maken. Een glazen achterwand geeft uw keuken bovendien een ruimtelijke uitstraling door weerkaatsing van het licht. Daarnaast beschikt een glazen achterwand niet over voegen en is daardoor extra hygiënisch.

Ontdek alle mogelijkheden

Zoals u leest zijn de mogelijkheden van achterwanden eindeloos. Wilt u een nieuwe keuken kopen? Bedenk dan goed welke soort achterwand bij de keuken matcht en aan uw wensen voldoet. Wilt u graag meer inspiratie opdoen over de keukentrends van dit moment? Laat u dan inspireren met ons gratis magazine.

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten