De sfeer van een boerenkeuken

Een boerenkeuken wordt ook wel omschreven als keuken in landelijke stijl. Dit komt omdat zowel de landelijke keuken als de boerenkeuken veel warmte en nostalgie uitstralen. Net als een keuken die landelijk is uitgevoerd, vindt je in de boerenkeuken vaak een aantal typische elementen terug. Denk hierbij aan een opvallend gasfornuis dat de aandacht naar zich toetrekt, houten keukenkastjes en fraaie, sierlijke handgrepen.

Ontwerp jouw keuken in 3D

  • Realiseer je eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van jouw keuken

  • Geef al je keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Onderdelen in de boerenkeuken

Er zijn een aantal elementen die de typische stijl van de boerenkeuken benadrukken. We zetten deze hieronder voor je op een rijtje. 

Hout

In de boeren- of landelijke keuken kan hout eigenlijk niet ontbreken. In deze keuken zorgt hout namelijk voor die gezellige, warme sfeer. Dit kan op verschillende manieren in de keuken geïntegreerd worden. Zo doe je dit bijvoorbeeld door voor een houten keukenblad te kiezen of voor houten keukenkastjes. Met een houten aanrechtblad dien je wel voorzichtig om te gaan en met aandacht te behandelen, omdat gemaakt is van natuurlijk materiaal. Daar staat tegenover dat de landelijke houten keuken die je hiermee creëert wel ontzettend sfeervol is. Wil je wel de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud? Overweeg dan een kunststof aanrechtblad in houtlook. 

Tegels op de keuken achterwand

Een andere manier om de boerderijkeuken terug te laten komen in je keuken, is door de achterwand in de keuken van tegels te voorzien. Dit draagt bij aan het nostalgische plattelands gevoel. Het fijne is dat de tegels achter het fornuis in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Daardoor sluiten ze perfect aan bij jouw boerenkeuken en wensen. Wat dacht je van achterwand tegels in de keuken met een bijzonder motiefje of reliëf? Ook wat betreft kleur mag er naar hartelust worden gecombineerd met tegels voor de achterwand van de keuken. Denk aan keuken achterwand tegels in zwart en wit, pasteltinten of opvallende kleurcombinaties als rood en blauw. Deze spatwand keuken tegels zorgen ervoor dat jouw boerenkeuken voorzien is van een speels maar toch stijlvol uiterlijk. Tegelijkertijd zorgen ze voor veel sfeer.

Gasfornuis

In een boerenkeuken trekt het gasfornuis de aandacht naar zich toe. Of het nu een elektrisch gasfornuis, inductie gasfornuis of los gasfornuis is: hij mag voorzien zijn van sierlijke en opvallende attributen. Dit vrijstaande gasfornuis heeft vaak bijzondere, sierlijke pannendragers. Deze zelfde eigenschappen zien we ook terug in de knoppen om het fornuis mee te bedienen. 

Natuurlijke elementen

Om de plattelands sfeer van deze keuken nog meer te omarmen, zijn natuurlijke elementen hier ook genoeg in terug te vinden. Dit zorgt namelijk voor een rustieke keuken. Denk hierbij aan een aanrechtblad van natuursteen. Een voorbeeld van een keukenblad van natuursteen is een granieten werkblad. Een natuursteen aanrechtblad heeft een prachtige uitstraling, maar vergt vaak wel wat onderhoud. Wanneer je dit laatste liever niet hebt, behoort een natuursteen look blad van kunststof ook tot de mogelijkheden.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Ben je benieuwd naar deze keukens en wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten je graag kennismaken met de keukens in deze specifieke stijl door je mee te nemen langs de verschillende mogelijkheden en met plezier al je vragen te beantwoorden.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!