Boerenkeuken

De boerenkeuken doet denken aan een oude boerenkeuken van vroeger. Deze keukenstijl heeft een echte plattelands uitstraling, wat zorgt voor een gezellige leefkeuken. In een boerderij keuken heerst een nostalgisch gevoel. Daarnaast heeft de boeren keuken een heel karakteristiek uiterlijk. Benieuwd naar deze gezellige keukenstijl? Bekijk meer voorbeelden en informatie op deze pagina.

De sfeer van een boerenkeuken

Een boerenkeuken wordt ook wel omschreven als keuken in landelijke stijl. Dit komt omdat zowel de landelijke keuken als de boerenkeuken veel warmte en nostalgie uitstralen. Net als een keuken die landelijk is uitgevoerd, vindt u in de boerenkeuken vaak een aantal typische elementen terug. Denk hierbij aan een opvallend gasfornuis dat de aandacht naar zich toetrekt, houten keukenkastjes en fraaie, sierlijke handgrepen.

Ga zelf aan de slag

Ontwerp uw keuken in 3D

  • Realiseer uw eigen droomkeuken in een 3D omgeving
  • Speel met kleur, opstelling en stijl

Bereken de prijs van uw keuken

  • Geef al uw keukenwensen op
  • Ontvang binnen enkele minuten een prijsindicatie

Onderdelen in de boerenkeuken

Er zijn een aantal elementen die de typische stijl van de boerenkeuken benadrukken. We zetten deze hieronder voor u op een rijtje. 

Hout

In de boeren- of landelijke keuken kan hout eigenlijk niet ontbreken. In deze keuken zorgt hout namelijk voor die gezellige, warme sfeer. Dit kan op verschillende manieren in de keuken geïntegreerd worden. Zo doet u dit bijvoorbeeld door voor een houten keukenblad te kiezen of voor houten keukenkastjes. Met een houten aanrechtblad dient u wel voorzichtig om te gaan en met aandacht te behandelen, omdat gemaakt is van natuurlijk materiaal. Daar staat tegenover dat de landelijke houten keuken die u hiermee creëert wel ontzettend sfeervol is. Wilt u wel de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud? Overweeg dan een kunststof aanrechtblad in houtlook. 

Tegels op de keuken achterwand

Een andere manier om de boerderijkeuken terug te laten komen in uw keuken, is door de achterwand in de keuken van tegels te voorzien. Dit draagt bij aan het nostalgische plattelands gevoel. Het fijne is dat de tegels achter het fornuis in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Daardoor sluiten ze perfect aan bij uw boerenkeuken en wensen. Wat dacht u van achterwand tegels in de keuken met een bijzonder motiefje of reliëf? Ook wat betreft kleur mag er naar hartelust worden gecombineerd met tegels voor de achterwand van de keuken. Denk aan keuken achterwand tegels in zwart en wit, pasteltinten of opvallende kleurcombinaties als rood en blauw. Deze spatwand keuken tegels zorgen ervoor dat uw boerenkeuken voorzien is van een speels maar toch stijlvol uiterlijk. Tegelijkertijd zorgen ze voor veel sfeer.

Gasfornuis

In een boerenkeuken trekt het gasfornuis de aandacht naar zich toe. Of het nu een elektrisch gasfornuis, inductie gasfornuis of los gasfornuis is: hij mag voorzien zijn van sierlijke en opvallende attributen. Dit vrijstaande gasfornuis heeft vaak bijzondere, sierlijke pannendragers. Deze zelfde eigenschappen zien we ook terug in de knoppen om het fornuis mee te bedienen. 

Natuurlijke elementen

Om de plattelands sfeer van deze keuken nog meer te omarmen, zijn natuurlijke elementen hier ook genoeg in terug te vinden. Dit zorgt namelijk voor een rustieke keuken. Denk hierbij aan een aanrechtblad van natuursteen. Een voorbeeld van een keukenblad van natuursteen is een granieten werkblad. Een natuursteen aanrechtblad heeft een prachtige uitstraling, maar vergt vaak wel wat onderhoud. Wanneer u dit laatste liever niet heeft, behoort een natuursteen look blad van kunststof ook tot de mogelijkheden.

Meer weten? Plan een afspraak bij Tulp Keukens

Wilt u meer weten over de boerenkeuken? Maak dan eenvoudig een (online) afspraak met een van de adviseurs van Tulp Keukens. Zij beantwoorden met plezier al uw vragen en helpen u om de boeren keuken van uw dromen te realiseren.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!
Home
Terug
Sluiten