Je keukengerei op een praktische plek

Creëer eenvoudig meer opbergruimte in de keuken

Creëer eenvoudig meer opbergruimte in de keuken

Bijna iedereen wil graag meer opbergruimte in de keuken. Dit is de plek waar je vaak ruimte te kort komt wat onhandig is. Tijdens het koken heb je bijvoorbeeld geen tijd om je pannen of ander keukengerei uit een ander vertrek te halen. Daarom geven wij je vijf tips waarmee je eenvoudig meer opbergruimte in de keuken creëert.  

 

1. Meer opbergruimte in de keuken met lades of halfhoge inzetplanken

In kasten wordt vaak niet alle ruimte benut omdat de hoogte van de voorwerpen die erin staan, niet tot de bovenkant van de kast reiken. Zonde, en daarom is het slim om te kiezen voor halfhoge inzetplanken of de kasten te vervangen door lades.

 

2. Gebruik speciale opbergsystemen

Zijn jouw lades soms ook zo’n zooitje? Niet erg praktisch én het neemt onnodig veel ruimte in beslag. Speciale opbergsystemen bieden de oplossing. Denk hierbij aan bordenhouders, kruidenrekjes, besteklades en flessenrekken.  

 

3. Maak slimme keuzes qua keukenapparatuur

De keukenapparatuur van tegenwoordig krijgt steeds meer functies en kan hierdoor meerdere dingen tegelijk. Zo vervangt een combimagnetron de magnetron én oven waardoor je meer opbergruimte in de keuken creëert.  

 

4. Benut alle ruimte in de hoeken

In hoekkeukens wordt vaak de ruimte in de hoeken niet optimaal benut. Tegenwoordig zijn hier verschillende oplossingen voor. Denk maar aan hoeklades of een carrouselkast. Hierdoor krijg je niet alleen meer opbergruimte in de keuken, maar je spullen zijn ook nog eens overzichtelijk opgeborgen. Ideaal dus!

 

5. Is een dubbele spoelbak echt nodig?

Heb je een vaatwasser? Bedenk dan eens goed of je een dubbele spoelbak wel echt nodig hebt. Waarschijnlijk red je het met een enkele ook waardoor je niet alleen meer opbergruimte in de keuken krijgt, maar ook nog eens meer werkruimte creëert. Dubbel zoveel voordelen dus.

 

Meer inspiratie

Met bovenstaande tips kun je ongetwijfeld al wat meer opbergruimte in de keuken creëren. Ben je op zoek naar nog meer tips? Bestel dan ons gratis magazine en laat je inspireren door alle mogelijkheden.  

Gratis keukenmagazine voor thuis

Ontwerp je eigen keuken met de 3D-tool

Like & share

Vond je het blog artikel interessant? Deel het bericht met je vrienden of familie via Facebook of Twitter zodat ook zij op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen van Tulp Keukens.