Voorkom kookgeuren in je huis dankzij onze

Afzuigkappen

1. Een afzuigkap voorkomt kookgeuren in je huis na het koken

Een afzuigkap zuigt alle dampen en geuren die ontstaan tijdens het koken af. Zo weet je zeker dat je na het koken niet de geur van het eten in huis hebt hangen. Wanneer je een nieuwe afzuigkap wilt aanschaffen, dan heb je keuze uit veel verschillende modellen. Graag geven wij je een overzicht van de mogelijkheden bij Tulp Keukens.

2. Afzuigkap aan de wand

Deze afzuigkap wordt in een schouw geplaatst aan de wand van een muur. Over het algemeen zijn deze groot en zie je deze vaak terug in de landelijke keukens. Door de grootte zijn deze afzuigkappen erg aanwezig in je keuken. Gelukkig heb je keuze uit veel verschillende modellen, zodat je altijd een wand afzuigkap kan vinden die past bij de stijl van je keuken!

3. Afzuigkap boven je kookeiland

Een eiland afzuigkap of eilandschouw wordt boven je kookeiland gemonteerd. Deze hangt vrij in de ruimte, maar is ook wel erg aanwezig. Kies daarom een model dat mooi aansluit bij de stijl van je keuken. Zo kan de afzuigkap helemaal worden opgenomen in het interieur en is je keuken een mooi geheel.

3. GeĆÆntegreerde afzuigkap

Wil je liever niet dat je afzuigkap zichtbaar is? Kies dan voor een tussenbouw, onderbouw of plafond afzuigkap. De tussenbouw afzuigkap zit tussen twee keukenkastjes in en is afgeschermd met een keukenfront. Wanneer je het front naar voren trekt, gaat de afzuigkap lucht afzuigen. Vaak kun je achter dit keukenfront boven de afzuigkap goed je kruiden kwijt voor het koken, dus het is ook nog eens handig! Gebruik je liever deze kastruimte voor groter keukengerei? Kies dan voor een onderbouw afzuigkap. Deze wordt onder een keukenkastje of aan de muur boven het fornuis bevestigd. Als laatste kun je ook nog de afzuigkap laten integreren in het plafond. Zo zie je niks van de afzuigkap en hou je alle ruimte over in de keukenkasten voor al je keukengerei!

4. Downdraft afzuigkap

Een echt modern en minimalistische look? Kies dan voor een downdraft afzuigkap, zoals van het merk Bora. Deze bevindt zich in de kookplaat en is vrijwel onzichtbaar. De geuren en dampen van het koken worden zo direct naar beneden toe afgezogen. Daarnaast zijn deze afzuigkappen ook heel handig schoon te maken, omdat je ze kan demonteren en vervolgens in de vaatwasser kan leggen! Daarnaast heb je ook nog afzuigsystemen die je in en uit het werkblad kunt schuiven. Deze zijn alleen zichtbaar wanneer je gaat koken. Ook vormt het een wand die kookspetters opvangt, heel praktisch! Heb je een hoog plafond? Dan kan een downdraft afzuigkap ook een oplossing bieden. Hierbij worden de geuren van het koken helemaal afgezogen. Bij een traditionele afzuigkap kan het nog wel eens voorkomen dat geuren onderweg naar het plafond ontsnappen, maar met een downdraft afzuigkap zal dit niet gebeuren. Wil je meer weten over een afzuigkap? Kom dan langs in onze winkel waar onze adviseurs je graag helpen.

Koken met de innovatie van Novy

Novy keukenapparatuur

  • Puur en rustgevend design
  • Stille werking
  • Buitengewoon hoge kwaliteit

Lees meer over Novy

Hoe koken hoort te zijn

Bekijk de video

Je keuken apparaten graag combineren?

Loes Hesselink

Vestigingsmanager Tulp Rijssen

Plan hier je afspraak