Ontdek ook onze andere keukenapparaten

1. Een afzuigkap voorkomt kookgeuren in uw huis na het koken

Een afzuigkap zuigt alle dampen en geuren die ontstaan tijdens het koken af. Zo weet u zeker dat na het koken niet de geur van het eten in huis hangt. Wanneer u een nieuwe afzuigkap wilt aanschaffen, heeft u keuze uit veel verschillende modellen. Graag geven wij u een overzicht van de mogelijkheden bij Tulp Keukens.

 

 

2. Afzuigkap aan de wand

Deze afzuigkap wordt in een schouw geplaatst aan de wand van een muur. Over het algemeen zijn deze groot en ziet u deze vaak terug in de landelijke keukens. Door de grootte zijn deze afzuigkappen erg aanwezig in uw keuken. Gelukkig heeft u keuze uit veel verschillende modellen, zodat u altijd een afzuigkap vindt die past bij de stijl van uw keuken.

 

 

3. Afzuigkap boven uw kookeiland

Een eiland afzuigkap of eilandschouw wordt boven het kookeiland gemonteerd. Deze hangt vrij in de ruimte, maar is ook wel erg aanwezig. Kies daarom een model dat mooi aansluit bij de stijl van uw keuken. Zo kan de afzuigkap helemaal worden opgenomen in het interieur en is uw keuken een mooi geheel.

 

4. Geïntegreerde afzuigkap

Wilt u liever niet dat uw afzuigkap zichtbaar is? Kies dan voor een tussenbouw, onderbouw of plafond afzuigkap. De tussenbouw afzuigkap zit tussen twee keukenkastjes in en is afgeschermd met een keukenfront. Wanneer u het front naar voren trekt, gaat de afzuigkap lucht afzuigen. Vaak kunt u achter dit keukenfront boven de afzuigkap goed uw kruiden kwijt voor het koken, dus het is ook nog eens handig. Gebruikt u liever deze kastruimte voor groter keukengerei? Kies dan voor een onderbouw afzuigkap. Deze wordt onder een keukenkastje of aan de muur boven het fornuis bevestigd. Als laatste kunt u ook nog de afzuigkap laten integreren in het plafond. Zo ziet u niks van de afzuigkap en houdt u alle ruimte over in de keukenkasten voor al uw keukengerei.

 

 

5. Downdraft afzuigkap

Gaat u voor een echt moderne en minimalistische look? Kies dan voor een downdraft afzuigkap, zoals van het merk Bora. Deze bevindt zich in de kookplaat en is vrijwel onzichtbaar. De geuren en dampen van het koken worden zo direct naar beneden toe afgezogen. Daarnaast zijn deze afzuigkappen ook heel handig schoon te maken, omdat u ze kunt demonteren en vervolgens in de vaatwasser kan plaatsen. Daarnaast heeft u ook nog afzuigsystemen die in en uit het werkblad schuiven. Deze zijn alleen zichtbaar wanneer u gaat koken. Ook vormt het een wand die kookspetters opvangt, heel praktisch! Heeft u een hoog plafond? Dan kan een downdraft afzuigkap ook een oplossing bieden. Hierbij worden de geuren van het koken helemaal afgezogen. Bij een traditionele afzuigkap kan het nog wel eens voorkomen dat geuren onderweg naar het plafond ontsnappen, maar met een downdraft afzuigkap zal dit niet gebeuren. Wilt u meer weten over een afzuigkap? Kom dan langs in onze winkel waar onze adviseurs u graag helpen.

 

 

Erkend dealer apparatuurmerken
ATAG
Bora logo
Miele logo
AEG logo
Siemens logo
Bosch logo

Bekijk maatwerk keukens in ons gratis magazine

Bij Tulp Keukens zetten wij uw persoonlijke wensen om in een keuken op maat. Bovendien worden alle keukens in ons assortiment in onze eigen fabriek gemaakt.

Heb jij hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat er mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.  

  • Binnen 3 dagen in je brievenbus
  • Boordevol inspiratie, tips en meer!