Kies het juiste schouwkap design om je keukenstijl te accentueren

1. Schouwkappen

Schouwkappen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een schouwkap die tegen de muur hangt, of voor een eilandschouw wanneer je beschikt over een kookeiland. Deze afzuigkap hangt dan vrij in de ruimte boven het kookeiland. Schouwkappen zijn over het algemeen groot en daardoor zeer aanwezig in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om voor een design te kiezen dat past bij de stijl van je keuken. Zo is er voor elke stijl keuken een passende afzuigkap, of je nu een moderne keuken of landelijke keuken hebt.

Verberg je afzuigkap

2. Tussenbouw, onderbouw of plafond afzuigkap

Heb je liever dat de afzuigkap niet meteen in het oog springt? Een afzuigkap die helemaal is ingebouwd in het plafond kan de oplossing bieden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een tussenbouw afzuigkap. Deze afzuigkap zit tussen twee keukenkastjes in en is afgeschermd met een keukenfront, zodat de afzuigkap als ware verstopt is. Als het front naar voren wordt getrokken, zal de afzuigkap lucht gaan afzuigen. Gebruik je deze kastruimte liever voor keukengerei? Kies dan voor een onderbouw afzuigkap. Deze wordt onder een keukenkastje of aan de muur boven het fornuis bevestigd.

Ga voor een minimalistische look met de modernste afzuigsystemen

3. Downdraft afzuigsystemen

Houd je van een minimalistische look? Of is een traditionele afzuigkap bouwkundig niet geschikt voor jouw keuken? Kies dan voor een downdraft afzuigsysteem, zoals van het merk Bora. Deze bevindt zich in de kookplaat en is vrijwel onzichtbaar. Kookgeurtjes worden hierdoor naar beneden afgezogen. Daarnaast bestaan er ook afzuigsystemen die in en uit het werkblad geschoven kunnen worden. Deze zie je alleen wanneer je gaat koken. Bovendien vormt dit systeem een soort wand die kookspetters kan opvangen. Downdraft afzuigsystemen bieden ook de oplossing wanneer je een hoog plafond hebt. Kookgeurtjes worden dan effectief afgezogen, terwijl ze met een traditionele afzuigkap onderweg naar het plafond kunnen ontsnappen.

Koken met de innovatie van Novy

Novy keukenapparatuur

  • Puur en rustgevend design
  • Stille werking
  • Buitengewoon hoge kwaliteit

Lees meer over Novy

Hoe koken hoort te zijn

Bekijk de video

Je keuken apparaten graag combineren?

Gerko Pijlstra

Vestigingsmanager Tulp

Plan hier je afspraak