Gasfornuizen

Gasfornuizen

Ontdek alle voordelen van gasfornuizen

Ontdek ook onze andere keukenapparaten

Het gasfornuis

Simpel gezegd is een gasfornuis een kookplaat die werkt op gas en een oven in één. Het koken op gas is een traditionele, maar nog steeds de meest gebruikte kookmethode. Een voordeel van koken op gas is dat het vaak bij aanvang goedkoop is. Voor het aanleggen van een gasfornuis hoeft u niets aan te leggen. Bovendien kunt u alle pannen gebruiken op een gasfornuis. Een ander voordeel van koken op gas is dat u de temperatuur nauwkeurig kunt regelen.

De oven

Tegenwoordig zijn er gasfornuizen met een elektrische oven en fornuizen waarbij zowel het kookgedeelte als de oven op gas werkt. Een voordeel van een oven is dat u uw voedsel zonder veel vet kunt klaarmaken. De meeste fornuizen hebben er één. Maar op de dag van vandaag zijn er fornuizen verkrijgbaar met twee, drie of zelfs vier ovens. Dat is erg handig als u een groot gezin hebt of voor meerdere mensen kookt. Verder hebben veel ovens meerdere functies. Zo kunnen sommige als magnetron gebruikt worden of als gril.

Vier, vijf, zes of zeven kookzones

De standaard gasfornuizen bevatten vier kookzones of gasbranders. Er zijn ook fornuizen die er vijf, zes of zelfs zeven hebben. Houd er rekening mee dat hoe meer kookzones u heeft, hoe breder het gasfornuis wordt. Een fornuis met zes of zeven kookzones is ongeveer negentig centimeter breed. Ook is het slim rekening te houden dat bij meerdere kookzones, het vermogen van de gaspitten laag kan zijn. Ten slotte hebben sommige fornuizen een speciale wokbrander. Deze pit is groter dan de andere pitten, zodat u er een grote wokpan op kunt zetten. Bovendien geeft de wokbrander extra vermogen.

Veiligheid

Bij het koken op gas kookt u met een open vuur. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral als er kleine kinderen in de buurt zijn. Een kleine windvlaag kan de vlam van de gaspit doven. Maar de toevoer van gas stopt dan niet. Daarom is tegenwoordig in veel gasfornuizen een thermokoppel ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat als de vlam opeens uitgaat, de gastoevoer automatisch stopt. Ook hebben veel gasfornuizen tegenwoordig een zogenoemde automatische vonkontsteking. Met deze functie wordt de gaspit automatisch aangezet. U hoeft niet op een apart knopje te drukken om hem aan te steken. De automatische vonkonsteking zorgt er bovendien voor dat de vlam weer aangaat als hij ineens uitwaait en dat de gastoevoer stopt als het niet lukt de vlam opnieuw te laten branden.

Erkend dealer apparatuurmerken
AEG logo
Bora logo
Bosch logo
Miele logo
Siemens logo
Keukenadviseur Tulp Keukens

Uw keukenapparaten graag combineren?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor keukenapparatuuur? Onze adviseurs laten u graag zien welke opties er zijn en hoe de apparatuur werkt. Maak een afspraak, zodat u samen met een van onze deskundige adviseurs ontdekt welke keukenapparatuur het beste bij u past.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten