De vaat in een handomdraai schoon dankzij onze

Vaatwassers

1. Soort vaatwasser

Vaatwassers kun je indelen in drie verschillende soorten. Ten eerste heb je het vrijstaande model. Dit is een losse vaatwasser die je niet in een keukenkastje bouwt. Daarnaast heb je een ingebouwde vaatwasser. Dit apparaat kun je deels of helemaal wegwerken in je keuken. Bij het deels ingebouwde model zie je het bedieningspaneel nog aan de buitenkant zitten. Bij een volledige geïntegreerde vaatwasser is het apparaat helemaal aangepast aan jouw keuken.

2. Programma

Veel vaatwassers hebben tussen de vier en zes verschillende wasprogramma’s. Deze variëren in temperatuur, waterverbruik en duur. Veel afwasmachines hebben een normaal programma, ook wel het automatische programma genoemd. Verder heeft menig afwasmachine een eco programma, waar je water, energie en geld mee bespaart. Wil je snel even de vaat wassen dan is een kort programma handig. 

3. Ruimte

Als je alleenwonend bent, heeft je vaatwasser een lagere maximale belading nodig dan wanneer je met meerdere personen samenwoont. De ruimte die je in je vaatwasser hebt, wordt uitgedrukt in couverts. Een couverts is hetzelfde als het servies en bestek voor een maaltijd voor een persoon. Kleine huishouden hebben vaak voldoende aan een vaatwasser met acht couverts. Deze zijn vaak 45 cm breed. Grotere modellen zijn 60 cm meter breed. Daar passen vaak 12 couverts of meer in.

4. Energieverbruik

Een vaatwasser gebruikt vaak veel stroom. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een energiezuinig apparaat. Aan de energieklasse kun je zien of een apparaat energiezuinig is. De energiezuinigste vaatwassers hebben een energieklasse van A++ of A+++.

Koken met de innovatie van Bosch

Bosch keukenapparatuur

  • Kwaliteit
  • Technische perfectie
  • De hoogste betrouwbaarheid

Bosch staat voor kwaliteit, technische perfectie en de hoogste betrouwbaarheid. Al jarenlang maakt de keukenapparatuur van Bosch het leven in de keuken nog gemakkelijker en aangenamer. Dit door mooie en energiezuinige apparatuur te ontwikkelen die eenvoudig in gebruik is. Het is dan ook niet geheel verrassend dat Bosch vaak als beste uit de test komt wat betreft keukenapparatuur.

Lees meer over Bosch

De vaatwasser van de toekomst

Bekijk de video

Je keukenapparaten graag combineren?

Wouter Robben

Vestigingsmanager Tulp Breda

Plan hier je afspraak