De juiste vaatwasser die past bij jouw persoonlijk wensen

1. Type vaatwasser en indeling

Bij de aanschaf van een vaatwasser komen veel keuzes kijken. Zo kan je kiezen voor een vrijstaande, onderbouw- of inbouwvaatwasser. Bij een vrijstaande vaatwasser is alles van het apparaat zichtbaar, terwijl een onderbouwvaatwasser onder het aanrechtblad zit. Bij een inbouwvaatwasser is de stijl aangepast aan de keukenkastjes zodat jouw keuken één geheel vormt. Hierbij kan je kiezen of het bedieningspaneel wel of niet zichtbaar is aan de buitenkant. Maar niet alleen de buitenkant is belangrijk, ook de indeling van de vaatwasser moet passen bij je wensen. Heb je bijvoorbeeld veel grote pannen die je in de vaatwasser wilt zetten? Kies dan voor een indeling waarbij bijvoorbeeld de bordenrekjes ingeklapt kunnen worden.

Goed voor het milieu én je portemonnee

2. Energieverbruik

Vaatwassers verbruiken water en stroom en daarom is het van belang dat je kiest voor een energiezuinig apparaat. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Hoe energiezuinig een vaatwasser is, kun je zien op het energielabel. De meest energiezuinige vaatwassers hebben op dit moment een energieklasse van A++ of A+++. Kies tijdens het gebruik van een vaatwasser voor het ecoprogramma om extra milieubewust bezig te zijn. Hiermee bespaar je dubbel op stroom en water!

Kies een vaatwasser die jouw behoeftes vervult

3. Programma’s en extra’s

Kies voor een vaatwasser met programma’s die bij jou passen, zoals een kort programma, voorspoelprogramma, een ecoprogramma en diverse automatische programma’s. Was je bijvoorbeeld vaak kleine hoeveelheden? Dan past een apparaat met een kort afwasprogramma het beste bij jou. Daarnaast worden vaatwassers steeds gebruiksvriendelijker. Zo hebben bepaalde vaatwassers een functie waarmee de hoogte van het bovenste rek versteld kan worden zodat je extra ruimte onder of boven kunt creëren. Er zijn zelfs vaatwassers met een lift waarbij het onderste rek naar boven wordt gelift, zodat je niet meer hoeft te bukken. Heb je een open keuken? Kies dan voor een stille vaatwasser met een geluidsniveau van 40 dB, zodat je je nooit hoeft te storen aan het geluid wanneer de vaatwasser aan het draaien is.

Koken met de innovatie van Bosch

Bosch keukenapparatuur

  • Kwaliteit
  • Technische perfectie
  • De hoogste betrouwbaarheid

Bosch staat voor kwaliteit, technische perfectie en de hoogste betrouwbaarheid. Al jarenlang maakt de keukenapparatuur van Bosch het leven in de keuken nog gemakkelijker en aangenamer. Dit door mooie en energiezuinige apparatuur te ontwikkelen die eenvoudig in gebruik is. Het is dan ook niet geheel verrassend dat Bosch vaak als beste uit de test komt wat betreft keukenapparatuur.

Lees meer over Bosch

De vaatwasser van de toekomst

Bekijk de video

Je keukenapparaten graag combineren?

Martin Weber

Vestigingsmanager Tulp

Plan hier je afspraak