Vaatwasser

Vaatwassers

Lees meer over vaatwassers bij Tulp Keukens

Ontdek ook onze andere keukenapparaten

Soort vaatwasser

Vaatwassers zijn in te delen in drie verschillende soorten. Ten eerste is er het vrijstaande model. Dit is een losse vaatwasser die niet in een wordt keukenkastje gebouwd. Daarnaast is er ook een ingebouwde vaatwasser. Dit apparaat kunt u deels of helemaal wegwerken in de keuken. Bij het deels ingebouwde model ziet u het bedieningspaneel nog aan de buitenkant zitten. Bij een volledige geïntegreerde vaatwasser is het apparaat helemaal aangepast aan uw keuken. 

Programma

Veel vaatwassers hebben tussen de vier en zes verschillende wasprogramma’s. Deze variëren in temperatuur, waterverbruik en duur. Veel afwasmachines hebben een normaal programma, ook wel het automatische programma genoemd. Verder heeft menig afwasmachine een eco programma, waar u water, energie en geld mee bespaart. Wilt u snel even de vaat wassen, dan is een kort programma handig.

Ruimte

Als u alleenwonend bent, heeft u vaatwasser een lagere maximale belading nodig dan wanneer u met meerdere personen samenwoont. De ruimte die u in uw vaatwasser heeft, wordt uitgedrukt in couverts. Een couvert is hetzelfde als het servies en bestek voor een maaltijd voor een persoon. Kleine huishouden hebben vaak voldoende aan een vaatwasser met acht couverts. Deze zijn vaak 45 cm breed. Grotere modellen zijn 60 cm meter breed. Daar passen vaak 12 couverts of meer in.

Energieverbruik

Een vaatwasser gebruikt vaak veel stroom. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een energiezuinig apparaat. Aan de energieklasse ziet u of een apparaat energiezuinig is. De energiezuinigste vaatwassers hebben een energieklasse van A++ of A+++.

Erkend dealer apparatuurmerken
ATAG
Bora logo
Miele logo
AEG logo
Siemens logo
Bosch logo
Keukenadviseur Tulp Keukens

Uw keukenapparaten graag combineren?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor keukenapparatuuur? Onze adviseurs laten u graag zien welke opties er zijn en hoe de apparatuur werkt. Maak een afspraak, zodat u samen met een van onze deskundige adviseurs ontdekt welke keukenapparatuur het beste bij u past.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten