Kookplaten

Kookplaten

Lees meer over de kookplaten van Tulp Keukens

Ontdek ook onze andere keukenapparaten

Energiezuinig koken op een gaskookplaat

Koken op gas is de meest gebruikte manier van koken. Het is ook een van de goedkopere kookplaten. Bij koken op een gaskookplaat is er sprake van een open vuur. Een voordeel hiervan is dat u gemakkelijk de gewenste temperatuur kan reguleren. Daarnaast zijn alle soorten pannen geschikt voor het gebruik op gas en is koken op een gaskookplaat energiezuinig. 

Een veilige manier van koken op een inductiekookplaat

Een inductiekookplaat bestaat uit magnetische spoelen. Wanneer u een pan, die geschikt is voor inductie, op een magnetische spoel (kookzone) zet, ontstaat er warmte. Op deze manier wordt alleen de bodem van de pan verwarmd en blijft de kookplaat relatief koel. Bovendien wordt de kookplaat niet heet als er geen pan op staat. Dit bevordert de veiligheid van koken met inductie. Bovendien is de plaat gemakkelijk schoon te maken, omdat het een egaal oppervlak heeft.

Koken tussen de rode lijntjes op een keramische kookplaat

Het verschil tussen een inductieplaat en een een keramische kookplaat is dat bij een keramische plaat een glasplaat verwarmd wordt. Bij keramische kookplaten wordt er gebruik gemaakt van halogeenstralers, elektrische verwarmings- of infraroodelementen. De zogenoemde ‘kookzones’ worden aangegeven met witte lijnen. Als deze verwarmd worden, worden ze rood. Net als de inductiekookplaat is een keramische plaat door zijn vlakke oppervlak makkelijk schoon te maken. Ook heeft u speciale pannen nodig om te koken op een keramische kookplaat. 

Erkend dealer apparatuurmerken
ATAG
Bora logo
Miele logo
AEG logo
Siemens logo
Bosch logo
Keukenadviseur Tulp Keukens

Uw keukenapparaten graag combineren?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor keukenapparatuuur? Onze adviseurs laten u graag zien welke opties er zijn en hoe de apparatuur werkt. Maak een afspraak, zodat u samen met een van onze deskundige adviseurs ontdekt welke keukenapparatuur het beste bij u past.

Heeft u hem al?

Het unieke keukenmagazine van Tulp Keukens geeft een goed en volledig beeld van wat mogelijk is bij Tulp Keukens. En dat is veel! Blader door de wereld van Tulp.

  • Binnen 3 dagen in uw brievenbus
  • Boordevol inspiratieve keukenopstellingen
Home
Keukens
Terug
Sluiten