De fijnste manier van koken is met vuur

1. Koken op gas

De meest bekende en vertrouwde vorm van koken is op gas. Het voordeel hiervan is dat je de grootte van de vlam kan zien en deze heel gemakkelijk hoger of lager kan draaien om zo de gewenste temperatuur te krijgen. De hitte van het vuur wordt hierbij direct overgebracht op de pannen. Bovendien heb je voor het koken op gas geen speciale pannen nodig en verbruikt het minder energie dan bijvoorbeeld een keramische kookplaat. Koken op gas is dan ook een milieuvriendelijke manier van koken.

Geen gas ter beschikking?

2. Keramisch koken

Wanneer je geen gas tot je beschikking hebt, biedt een keramische kookplaat de oplossing. Hierbij kook je op dik vitro-keramisch glas waarop de kookzones aangegeven zijn met witte lijnen. Deze lijnen kleuren roodgloeiend wanneer een kookzone verhit wordt. Het voordeel van keramisch koken is dat de plaat gemakkelijk schoon te maken is door het gladde oppervlak. Wel verbruikt deze manier van koken veel energie en kan de kookplaat na het koken nog lang warm blijven. Het voordeel hiervan is echter dat je de kookplaat kan gebruiken om je gerecht warm te houden totdat iedereen aan tafel zit. Let er wel op dat je pannen gebruikt die geschikt zijn voor een keramische kookplaat.

Ontdek de nieuwe manier van koken

3. Inductie kookplaten

Koken op een inductiekookplaat is een manier van koken die veel voordelen biedt. Met een inductie kookplaat is er geen sprake van een specifieke hittebron, maar van een magnetisch veld. Wanneer je een pan op de kookplaat zet, ontstaat er elektrische stroom die wordt omgezet in warmte. Hierdoor wordt alleen de bodem van de pan direct verhit waardoor er weinig energie weg kan lekken. Dit betekent ook dat het gebied rondom de pan niet heet is, waardoor je jezelf niet snel verbrandt. Bovendien is deze manier van koken extra veilig dankzij het automatisch stopsysteem: de kookplaat wordt niet heet als er geen pan op staat. Wel heeft u speciale pannen nodig voor het koken op een inductie kookplaat.

Koken met de innovatie van ATAG

ATAG keukenapparatuur

  • Innovatie
  • Duurzaamheid
  • Gebruiksvriendelijkheid

Atag staat als merk voor innovatie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid en laat dit onder andere zien met de slimme inductiekookplaat FlexInduction. Deze kookplaat herkent automatisch de afmeting en positie van uw kook- of braadpan en wordt alleen daar waar nodig verhit. Omdat FlexInduction enkel onder de pan verwarmt, heeft u meer ruimte voor verschillende pannen op dezelfde plaat en kookt u bovendien uiterst veilig: de hitte wordt namelijk direct uitgeschakeld wanneer de pan van het oppervlakte wordt gehaald.

Lees meer over ATAG

Hoe koken hoort te zijn

Bekijk de video

Je keukenapparaten graag combineren?

Paul Buurman

Vestigingsmanager Tulp

Plan hier je afspraak