Bereid de lekkerste gerechten met onze

Kookplaten

1. Energiezuinig koken op een gaskookplaat

Koken op gas is de meest gebruikte manier van koken. Het is ook een van de goedkopere kookplaten. Bij koken op een gaskookplaat is er sprake van een open vuur. Een voordeel hiervan is dat je gemakkelijk de gewenste temperatuur kan reguleren. Daarnaast zijn alle soorten pannen geschikt voor het gebruik op gas en is koken op een gaskookplaat energiezuinig. 

2. Een veilige manier van koken op een inductiekookplaat

Een inductiekookplaat bestaat uit magnetische spoelen. Wanneer je een pan, die geschikt is voor inductie, op een magnetische spoel (kookzone) zet, ontstaat er warmte. Op deze manier wordt alleen de bodem van de pan verwarmd en blijft de kookplaat relatief koel. Bovendien wordt de kookplaat niet heet als er geen pan op staat. Dit bevordert de veiligheid van koken met inductie. Bovendien is de plaat gemakkelijk schoon te maken, omdat het een egaal oppervlak heeft.

3. Koken tussen de rode lijntjes op een keramische kookplaat

Het verschil tussen een inductieplaat en een een keramische kookplaat is dat bij een keramische plaat een glasplaat verwarmd wordt. Bij keramische kookplaten wordt er gebruik gemaakt van halogeenstralers, elektrische verwarmings- of infraroodelementen. De zogenoemde ‘kookzones’ worden aangegeven met witte lijnen. Als deze verwarmd worden, worden ze rood. Net als de inductiekookplaat is een keramische plaat door zijn vlakke oppervlak makkelijk schoon te maken. Ook heb je speciale pannen nodig om te koken op een keramische kookplaat. 

Inspiratie opdoen?

Is het voor jou duidelijk naar wat voor soort kookplaat je op zoek bent? Op onze website kun je keukeninspiratie opdoen. Kom je liever langs? Dat kan bij één van de showrooms. De adviseurs van Tulp Keukens helpen je daar bij het vinden van de juiste kookplaat. 

Koken met de innovatie van ATAG

ATAG keukenapparatuur

  • Innovatie
  • Duurzaamheid
  • Gebruiksvriendelijkheid

Atag staat als merk voor innovatie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid en laat dit onder andere zien met de slimme inductiekookplaat FlexInduction. Deze kookplaat herkent automatisch de afmeting en positie van uw kook- of braadpan en wordt alleen daar waar nodig verhit. Omdat FlexInduction enkel onder de pan verwarmt, heeft u meer ruimte voor verschillende pannen op dezelfde plaat en kookt u bovendien uiterst veilig: de hitte wordt namelijk direct uitgeschakeld wanneer de pan van het oppervlakte wordt gehaald.

Lees meer over ATAG

Hoe koken hoort te zijn

Bekijk de video

Je keukenapparaten graag combineren?

Loes Hesselink

Vestigingsmanager Tulp Rijssen

Plan hier je afspraak